Antena 3 CNN Politică Năstase: Eu şi Geoană nu ar mai trebui să candidăm. Sunt în favoarea lui Victor Ponta

Năstase: Eu şi Geoană nu ar mai trebui să candidăm. Sunt în favoarea lui Victor Ponta

Năstase: Eu şi Geoană nu ar mai trebui să candidăm. Sunt în favoarea lui Victor Ponta
Sursa foto: Adrian Nãstase
19 Feb 2010   •   10:24

Preşedintele actual al Consiliul Naţional al PSD, Adrian Năstase a declarat că nu doreşte să candideze pentru nici o funcţie la Congres şi că preferă să susţină nevoia de schimbare la vârf reprezentată de mai tânărul său coleg Victor Ponta. Năstase crede că nici el, nici Mircea Geoană nu ar mai trebui să candideze pentru a permite reîmprospătarea conducerii partidului.

?Sunt nemulţumit de situaţia actuală. Poate ar trebui să marcăm o schimbare de generaţie. Poate ar fi util ca şi Mircea Geoană şi eu să nu participăm la aceste alegeri şi să dăm şansa unei modificări de abordare, unei refaceri a imaginii ciobite. Eu personal nu am o miză la aceste alegeri. Chiar sunt în favoarea lui Victor Ponta. Mă gândesc că este o schimbare aşteptată de foarte mulţi. Are defecte ca toată lumea are şi foarte multe calităţi. Poate reprezenta voinţa unei nevoi de schimbare. Are vâna necesară pentru a porni un proces de schimbare de imagine? a declarat Năstase.

Liderul Consiliului a precizat că nu-şi va depune nici o candidatură în ziua Congresului pe motiv că nu are nevoie de o funcţie instituţională pentru a se face auzit în partid.

?Nu mă interesează aceste chestiuni. Sunt absolut convins că opiniile mele au o anumită greutate care nu vine dintr-o anumită poziţie instituţională. Nu cred că voi candida pentru o anumită funcţie? a mai spus Năastase, care a reamintit că în momentul când şi-a anunţat retragerea din cursa pentru şefia partidului a invocat o serie de motive procedurale, dar şi de fond.

Adrian Năstase a avertizat că "partidul a devenit o scenă turnantă pentru o mulţime de lucruri penibile", restul, fiind din punctul său de vedere "detalii tehnice". Şi faptul că sunt nouă candidaţi pentru preşedinţia partidului şi zeci pentru poziţia de vicepredinte ar demonstra, potrivit lui Năstase, că partidul nu mai dă mesaje de substanţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close