Antena 3 CNN Politică Năstase: Există această posibilitate să mă gandesc la candidatură

Năstase: Există această posibilitate să mă gandesc la candidatură

Năstase: Există această posibilitate să mă gandesc la candidatură
Sursa foto: Adrian Nãstase
18 Ian 2010   •   10:59

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a recunoscut luni că se gândeşte la candidatura pentru şefia PSD, dar că nu crede că acum ar fi necesară anunţarea unui astfel de gest. În opinia liderului social-democrat, mai important ca partidul să vină cu soluţii pentru a pregăti populaţia să facă faţă la criza economică din acest an. Năstase s-a pronunţat şi pentru reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în statutul PSD, apreciind că motivele pentru care acest post a fost desfiinţat în trecut nu mai sunt de actualitate. La rândul său, Ion Iliescu, preşedinte de onoare al partidului a acuzat diversiunea presei care concentreză reformarea PSD numai pe problema persoanelor care se vor lupta pentru funcţiile de conducere şi nu pe problema de fond a nevoii de revigorare a acestei formaţiuni. Iliescu a admis totuşi că fiecare Congres PSD a adus o înnoire a echipei de conducere, dar a apreciat că acest proces trebuie să fie consecinţa unei discuţii pe fond în cadrul formaţiunii.

?Deocamdată trebuie să pregătim Consiliul Naţional.Important este să găsim cea mai puternică echipă. Există această posibilitate să mă gandesc la candidatură, dar nu cred că este momentul acum. Nu vreau să intru într-o competeţie externă acum, să încerc să-mi fac campanie. Colegii vor decide cum trebuie organizată echipa de conducere? a afirmat Năstase.

Liderul Consiliului Naţional al PSD a atras atenţia că în partid există nemulţumiri mai importante decât flăcările energetice pomenite din campanie. ?În partid există presiuni foarte mari, foarte mulţi colegi care şi-au pierdut locul de muncă, foarte dezamagiţi. Fiecare identifică vina, pentru că au pierdut, într-un loc sau altul? a avertizat Năstase.

El a pledat însă pentru o acţiune de reconsolidare a partidului pe termen mediu pentru ca PSD să redevină principala formaţiune politică din ţară. Recrearea funcţiei de preşedinte executiv ar face parte din această strategie.

?Da, susţin introducerea acestei funcţii. Este utilă. A fost eliminată din cauza unei persoane, având în considerare o anumită persoană în acea perioada, dar acele considerente de ordin personal nu mai există acum? a explicat Năstase.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a respins necesitate unei discuţii pe persoane care să privească numai şefia partidului. El a sugerat presei să nu mai întreţină această stare de lucruri.

?Nu suntem la acea fază a persoanelor, ci la cea a unei analize serioase, a anilor parcurşi, ultimii 5 ani de zile, cum anume să aşezăm partidul, situarea lui de fond ca alternativă la guvernarea actuală şi abia la final putem vorbi de persoane. Asta este o chestiune absolut secundară. Este importantă, dar trebuie să fie rezultanta unei dezbateri de fond, de aşezare a partidului pe anumite cadre. Mie mi se pare o diversiune care nu slujeşte nimănui, concentrarea discuţiei pe persoane, va fi numit Popescu, va fi numit Ionescu? a apreciat Iliescu.

Întrebat dacă actuala echipă de conducere trebuie schimbată, Iliescu a subliniat că este o tendinţă firească ca la fiecare Congres PSD, structura de conducere să fie împrospătată.

?Fiecare Congres a adus mereu înnoiri. Este un proces continuu, de transmitere de ştafetă, o chestiune firească? a conchis Iliescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close