Antena 3 CNN Politică Năstase: Guvernarea va avea enorm de multe probleme pentru că merge în zig-zag

Năstase: Guvernarea va avea enorm de multe probleme pentru că merge în zig-zag

Năstase: Guvernarea va avea enorm de multe probleme pentru că merge în zig-zag
Sursa foto: adrian nastase
02 Iul 2009   •   03:40

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că actuala guvernare va avea foarte multe probleme, pentru că "merge în zig-zag" şi nu construieşte pe termen mediu, ci caută doar soluţii pe termen scurt.

"Consider că această guvernare va avea enorm de multe probleme, pentru că merge în zig-zag şi nu reuşeşte să gândească, să construiască guvernarea pe termen mediu. Ceea ce face este doar să găsească soluţii pe termen scurt, iar lucrurile acestea ne vor costa foarte tare", a declarat, miercuri, Adrian Năstase, pe drumul de acces la Autostrada Transilvania.

Acesta a completat apoi, într-o conferinţă de presă, că a fost unul dintre cei care s-au exprimat împotriva participării PSD la guvernare şi crede că a avut dreptate.

"Dar asta nu înseamnă că nu ţin seama de decizia partidului. Doresc ca Guvernul din care fac parte colegii mei să aibă rezultate bune. Există probleme speciale, în condiţiile în care PDL îl are ca şef pe Traian Băsescu şi eu nu cred că o alianţă politică poate să funcţioneze în condiţiile în care Traian Băsescu este preşedintele României. Nu a funcţionat nici Alianţa PDL-PNL şi nu funcţionează foarte bine nici alianţa PSD-PDL?, a afirmat Adrian Năstase.

În opinia acestuia, performanţa unui ministru depinde şi de alocarea resurselor bugetare, iar la miniştrii PSD acestea au fost mici şi chiar reduse.

"Ei sunt în situaţie delicată. Aşteptările sunt mari şi se găsesc într-o situaţie grea. Ei fac parte dintr-un angrenaj, iar hârtiile pe care ei le propun nu ajung la primul-ministru. Uneori, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern apar pe lista suplimentară diverse subiecte. Toate aceste lucruri afectează activitatea lor?, a spus Adrian Năstase.

El a dat exemplul unui proiect de hotărâre de Guvern care este scos de câteva săptămâni de pe ordinea de zi de Emil Boc, documentul vizând alocarea de bani pentru un ONG, Project on Ethnic Relations, şi pentru Fundaţia Europeană "Nicolae Titulescu?.

"E scos de pe ordinea de zi, deşi are toate avizele, de Emil Boc?, a conchis Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Emil Boc guvernul Romaniei
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close