Antena 3 CNN Politică Năstase: Guvernul, incapabil să găsească soluţii la problemele ţării. Puterea a trădat poporul

Năstase: Guvernul, incapabil să găsească soluţii la problemele ţării. Puterea a trădat poporul

Năstase: Guvernul, incapabil să găsească soluţii la problemele ţării. Puterea a trădat poporul
Sursa foto: Intact Images
15 Iun 2010   •   10:14

Guvernul este incapabil să găsească soluţii la problemele ţării, votarea moţiunii fiind o reacţie la măsuri aberante a declarat marţi dimineaţă, preşedintele Consiliului Naţional PSD, Adrian Năstase, care a venit la Parlament prin Parcul Izvor, împreună cu delegaţia PSD condusă de Victor Ponta, pentru a discuta cu sindicaliştii care protestează în zonă. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a arătat că el şi colegii săi de partid vor vota în favoarea moţiunii de cenzură deoarece cei aflaţi la putere au trădat poporul. El a precizat că nu se referă numai la politicienii PDL.
"Oamenii au ales varianta neîncrederii în actuala putere, nu varianta puterii, aşa cum spunea Traian Băsescu", a conchis Adrian Năstase.
Liderul PSD, Victor Ponta, însoţit de Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu şi Bogdan Ciucă şi alţi parlamentari PSD+PC, au trecut, marţi dimineaţă, prin mijlocul sindicaliştilor adunaţi în faţa Palatului Parlamentului în zona Parcului Izvor.
Sindicaliştii i-au cerut lui Ponta să voteze moţiunea, acesta răspunzând că alţii trebuie să fie convinşi, în condiţiile în care membrii PSD oricum o votează.
Victor Ponta s-a adresat liderului Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, înrebându-l dacă oamenii sunt pregătiţi, spunând "Noi suntem".
Mii de oameni s-au adunat deja, marţi, la Palatul Parlamentului, unde urmează să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură. Protestatarii scandează "Votaţi moţiunea", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi împart flyere pe care sunt scrise mesaje de îndemnare la votare în favoarea moţiunii.
Grupuri de sindicalişti continuă să vină la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie şi cea de la intrarea aflată în intersecţia bulevardelor Naţiunilor Unite şi Libertăţii.
Confederaţiile sindicale au anunţat că 20.000 de oameni vor fi prezenţi la mitingul de la Parlament, dar i-au invitat şi pe bucureşteni să alăture acţiunii în timpul căreia vor forma un lanţ uman şi vor protesta la toate intrările în instituţie până la votul moţiunii de cenzură, pe care îl vor urmări din stradă pe patru ecrane.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: motiune cenzura
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close