Antena 3 CNN Politică Năstase: Guvernul, "ţap ispăşitor", pregătit pentru "fezandarea" din toamnă de preşedintele Băsescu

Năstase: Guvernul, "ţap ispăşitor", pregătit pentru "fezandarea" din toamnă de preşedintele Băsescu

Năstase: Guvernul, "ţap ispăşitor", pregătit pentru "fezandarea" din toamnă de preşedintele Băsescu
Sursa foto: Intact Images
12 Iul 2010   •   11:56

Guvernul începe să devină "ţap ispăşitor", în acest moment având loc acţiunea de "fezandare" pe care şeful statului, Traian Băsescu, o pregăteşte pentru toamnă, a afirmat luni, preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, întrebat fiind dacă există un război între Palatele Cotroceni şi Victoria.

"Cei care se pricep la gătit numesc acţiunea asta fezandare. Cred că este vorba pur şi simplu despre un mod de pregătire a momentelor viitoare din toamnă, când preşedintele (Traian Băsescu - n.r.), în mod firesc pentru caracterul lui, marchează o responsabilitate şi astfel încât nu cred că se poate vorbi despre abordări diferite şi interese diferite. Pur şi simplu Guvernul începe să devină un ţap ispăşitor" a declarat Năstase, înainte de şedinţa conducerii PSD.

Liderul Consiliului Naţional al PSD crede că situaţia economică şi socială va amplifica până în toamnă reacţiile publice adverse şi va contribui la formarea unei noi majorităţi parlamentare care să-l silească pe preşedintele Traian Băsescu să accepte o nouă formulă de guvern sau de serviciu care să organizeze alegeri anticipate.

"Teoretic şi practic ar trebui să avem o majoritate în Parlament capabilă să poată să treacă o moţiune de cenzură. În condiţiile acestea, am putea să avem fie încăpăţânarea lui Băsescu de a-şi pune în continuare prietenii să conducă Guvernul pe care de fapt el să-l conducă (...) sau o variantă de Guvern de serviciu - aşa cum sugeram - care să pregătească alegeri anticipate în 2011. În felul acesta am putea să refacem relaţia de încredere între clasa politică şi populaţie şi în acelaşi timp am putea să reîncepem un efort de construcţie politică", a explicat Năstase.

El a apreciat că varianta unui "Guvern de serviciu" ar putea să fie o cale dezirabilă şi o formulă acceptabilă pentru toată lumea, dar a precizat că este forte greu de obţinut în condiţiile "războiului total" impus de Traian Băsescu.

"Sigur că este foarte greu, în condiţiile acestui model de război total pe care preşedintele îl dezvoltă practic pe toate fronturile, din Moldova până în Bucureşti, să realizezi un dialog în legătură cu soluţiile posibile. Dar avem datoria cu toţii cel puţin să propunem anumite variante, anumite formule", a mai adăugat Năstase.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase motiune
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close