Antena 3 CNN Politică Năstase îi aminteşte lui Antonescu contribuţia PNL la guvernare şi la alegerea lui Băsescu ca preşedinte: E ?cool? să pari ?Albă ca Zăpada?

Năstase îi aminteşte lui Antonescu contribuţia PNL la guvernare şi la alegerea lui Băsescu ca preşedinte: E ?cool? să pari ?Albă ca Zăpada?

Năstase îi aminteşte lui Antonescu contribuţia PNL la guvernare şi la alegerea lui Băsescu ca preşedinte: E ?cool? să pari ?Albă ca Zăpada?
17 Iun 2010   •   12:01

Antonescu nu a fost fair-play faţă de PSD în ziua moţiunii de cenzură când atacat pe iniţiatorii acestui demers, acuză Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD pe blogul său. Trecând peste strângerea legăturii dintre platforma parlamentară şi "platforma străzii", fostul premier remarcă faptul că pofida scoaterii din textul moţiunii de cenzură a oricăror referiri transpartinice, liberalul Antonescu a preferat să lanseze de la tribună un apel la unitate, ceea ce a însemnat un atac la adresa iniţiatorilor moţiunii. Năstase îl sfătuieşte pe Antonescu să lase pornirile de ?Albă ca Zăpada? şi să nu se mai facă că uită guvernarea Tăriceanu şi cea CDR, sau contribuţia PNL la obţinerea de către Traian Băsescu a primului mandat prezidenţial.

"Cu câteva săptămâni în urmă, când au încercat (PNL, n.red.) să fure startul cu o moţiune simplă împotriva guvernului în care vorbeau în principal de programul lor de măsuri alternative,  acest apel la unitate nu exista. A apărut acum, deşi PSD nu a făcut nimic pentru a afecta această unitate", observă liderul social-democrat.

Năstase sugerează că Antonescu s-a folosit de dezbaterea moţiunii în mod demagogic pentru a formula însă un mesaj necredibil la unitate. "Oricum, atunci când soliciţi unitate în zona opoziţiei este uşor necredibil să te oferi, în acelaşi timp, pentru a prelua puterea alături de Traian Băsescu. Opoziţia adevărată nu poate însemna acest lucru. Iar PNL probabil că a învăţat acest lucru în perioada 2005-2006, aşa cum am învăţat şi noi în  2009. Ştiu că există o presiune foarte mare pe Crin Antonescu din partea diverselor grupuri de interese, dar mesajul credibil este cel consecvent. Şi cel care ţine cont de realitate", continuă liderul PSD.

Năstase îi recomandă în schimb preşedintelui PNL să nu se mai delimiteze de cele mai bune două guvernări ale celor două partide atâta timp cât are în echipa sa de conducere foşti miniştri ai Cabinetului Tăriceanu.

"Ştiu că e ?cool? să pari ?Albă ca Zăpada?, dar e mult mai cinstit să recunoşti că nici unul dintre noi nu s-a născut ieri. Suntem cu toţii de acord că Traian Băsescu e principalul artizan al crizei şi al dezastrului actual. Dar, în timp ce noi am fost într-o guvernare cu el doar 9 luni, liberalii sunt cei care l-au adus la putere, cei care au guvernat cu el în perioada CDR, cei care i-au oferit atât de mulţi parlamentari prin diversele migraţii din ultimii 5 ani, şi cei care i-au facilitat toate deciziile timp de mai bine de 2 ani din ultimii 5" reaminteşte Năstase.

Năstase afirmă că cele notatea nu trebuie percepute ca un atac de către PNL, ci mai mult ca exemple care pot fi găsite "dacă acceptăm capcana recursului la istorie". Năstase promite că, până la viitoarele alegeri, PSD şi PNl vor ?face front comun în opoziţie împotriva lui Traian Băsescu?.

?Dar nu vom accepta să fim trataţi la pachet cu Traian Băsescu, fiindcă nu noi suntem vinovaţi pentru dezastrul produs de el. Nu noi l-am adus la putere şi nu noi l-am votat vreodată" îi avertizează pe liberali fostul premier, amintind contribuţia aceastora la primul mandat prezidenţial al actualului şef de stat.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nastase
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close