Antena 3 CNN Politică Năstase îi dă dreptate lui Cozmâncă: Probleme există în PSD, dar discuţia este ?inoportună?

Năstase îi dă dreptate lui Cozmâncă: Probleme există în PSD, dar discuţia este ?inoportună?

Năstase îi dă dreptate lui Cozmâncă: Probleme există în PSD, dar discuţia este ?inoportună?
Sursa foto: Adrian Nãstase
21 Sep 2009   •   13:03

Problemele ridicate de Octav Cozmâncă sunt cunoscute de liderii PSD, dar momentul ales pentru aducerea lor în discuţie este ?inoportun?, a declarat luni, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care s-a pronunţat pentru discutarea lor după alegerile prezidenţiale.
Năstase crede că Octav Cozmâncă nu a ales momentul oportun pentru a ridica public problemele cu care se confruntă PSD, deşi recunoaşte că există o mulţime de "lucruri de discutat", dar după alegerile prezidenţiale.
"Nu cred că era un moment foarte bun acum pentru acest gen de rememorare a unor lucruri pe care, sigur, şi eu şi alţii le cunoaştem în partid şi sunt, sigur, o mulţime de lucruri care vor putea fi discutate în linişte, într-o altă perspectivă, după alegeri", a declarat social-democratul.
Năstase a evitat să precizeze care sunt problemele şi lucrurile care necesită discuţii interne în partid , el că va vorbi despre ele după alegerile prezidenţiale.
"Acum prioritară este, evident, campania electorală şi din acest motiv consider şi eu că această scrisoare a domnului Cozmâncă nu a fost oportună pentru PSD", a explicat Năstase.
Proaspăt exclus din partid de către conducerea filialei din care făcea parte, fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă a anunţat, duminică, printr-o scrisoare deschisă adresată "membrilor şi electoratului PSD", că se autosuspendă din partid, motivând că PSD nu mai e un partid de stânga şi că nu are, din aprilie 2005, un lider autentic, fiind condus de "grupuri de interese" şi ?indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, avizi de putere, aventurieri politici care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc".
El l-a mai acuzat pe preşedintele Mircea Geoană ca "a jucat la două capete", în special la Congresul din aprilie 2005, "împreună cu alţi complici, de fapt oameni care au trădat partidul, precum şi colegii care l-au sprijinit ani de zile pentru a obţine - meritat sau nu - diverse funcţii în partid, în guvern sau în diplomaţie".
"În prezent, PSD a acceptat compromisuri de proporţii jignitoare, inclusiv umilinţe la nivel central, în multe judeţe şi, îndeosebi, cu prilejul recentei asumări a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului", mai scrie Octav Cozmâncă, menţionând că dacă era în opoziţie şi avea un lider adevărat, PSD putea să aibă în prezent peste 40 la sută în sondaje, să se situeze pe primul loc în politica românească, şi "nu să stea la masa împărţirii ciolanului".
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close