Antena 3 Politică Năstase: În 2004 am fost învins de MISA, nu de Băsescu

Năstase: În 2004 am fost învins de MISA, nu de Băsescu

16 Noi 2009   •   00:41
Năstase: În 2004 am fost învins de MISA, nu de Băsescu
Sursa foto: adrian nastase

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, la Râmnicu Vâlcea, că în 2004 nu a fost învins în alegerile prezidenţiale de către Traian Băsescu, ci de MISA şi a motivat faptul că nu a cerut renumărarea voturilor prin faptul că nu putea risca să arunce ţara în haos.
"În 2004 am fost învins de MISA. Şi, mai mult decât atât, faptul că în acea seară în care rezultatele votului au fost de 50% -50% nu am cerut o renumărare a votului a salvat România de un fenomen de tip Kiev, care ne întorcea ca imagine cu mult în urmă. Se aflau deja adunate grupuri portocalii, cu cărămizi, cu borduri, pregătiţi pentru o revoluţie portocalie ca la Kiev. Aceste informaţii le aveam primite de la serviciile secrete. Nu puteam risca să arunc ţara în haos, mai ales după ce abia încheiasem negocierile cu Uniunea Europeană. Foarte mulţi tineri MISA au venit la vot în secţiile speciale din Gara de Nord" a declarat Năstase.

Despre actualul şef al statului, Năstase a apreciat că se află în plin proces de erodare a imaginii, ceea ce s-ar fi văzut şi în confruntarea electorală de sâmbătă cu liderul PNL şi a opinat că poate fi învins cu propriile arme.

Năstase a apreciat că Băsescu pierde teren într-o zonă în care părea imbatabil. "Mă refer la vorbele de duh", a precizat el, citat de Mediafax.

Întrebat cum caracterizează prestaţia lui Traian Băsescu în confruntarea electorală de la Cluj-Napoca, liderul PSD a apreciat că aceasta a fost "lamentabilă per ansamblu".

Năstase a mai spus că Mircea Geoană nu a participat la această întâlnire din motive obiective şi că va participa cu siguranţă la confruntări electorale lărgite, cu toţi candidaţii la Preşedinţie.

"Şi atunci o să îl vedeţi pe Traian Băsescu cât de mic este. Pentru că nu e corect să se bată cu pumnul în piept pentru realizări care nu sunt ale lui. Cât priveşte afirmaţiile sale că în timpul manadatului său ţara noastră s-a mărit cu 9.600 de kilometri pătraţi, trebuie ca lumea să ştie că demersurile în justiţie întreprinse de România pentru a recupera platoul continental din zona Insulei Şerpilor au început din vremea PSD, o echipă pe care noi am pregătit-o şi am instruit-o, aşadar nu mi se pare corect să te lauzi cu rezultate pe care le-ai cules după ce au fost însămânţate de alţii," a afirmat Năstase.

Antena3.ro

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close