Antena 3 CNN Politică Năstase, la doi ani de la CONDAMNARE: Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură. Ce s-a întamplat atunci a fost o încercare brutală de eliminare a mea din viaţa politică

Năstase, la doi ani de la CONDAMNARE: Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură. Ce s-a întamplat atunci a fost o încercare brutală de eliminare a mea din viaţa politică

Năstase, la doi ani de la CONDAMNARE: Privesc doar din când în când în trecut, dar nu cu ură. Ce s-a întamplat atunci a fost o încercare brutală de eliminare a mea din viaţa politică
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Iun 2014   •   21:13

După doi ani de la condamarea sa la închisoare, fostul premier Adrian Năstase a spus într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena 3, că priveşte acum spre acel moment "poate cu mai puţină patimă şi revoltă".

"Poate cu mai puţină patimă şi revoltă, consider însă şi acum că ceea ce s-a întamplat atunci a fost o încercare brutală de eliminare a mea din viaţa politică.

Ultimii doi ani m-au ajutat să dobândesc o stare de pace interioară, înţelegând că, după ce, ani de zile am căutat înţelepciunea în biblioteci, acum pot să o găsesc în mine însumi
", a răspuns fostul prim-ministru al României, pentru emisiunea Q&A, de la Antena 3, întrebat cum priveşte acum spre acea zi.


Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii". El a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.
 
Pe 13 ianuarie 2014, Adrian Năstase a fost exclus din Baroul Bucureşti.

Pe 6 ianuarie 2014, instanţa supremă i-a condamnat, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, fost inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcţii, la patru ani cu executare. 

Adrian Năstase a fost acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

La exact 2 ani de la condamnarea lui Năstase, fratele lui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, este arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru că a luat bani, făcând trafic de influenţă.

×

Philip Morris susține inovația

Ceasul care sună după ajutor dacă ai avut accident. Este potrivit pentru sporturi extreme

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close