Antena 3 CNN Politică Năstase: La un nou mandat Băsescu, cine nu va fi pe ?sufleţelul? său ?va trebui să plece, şi îmi este teamă că nu numai din Oltenia?

Năstase: La un nou mandat Băsescu, cine nu va fi pe ?sufleţelul? său ?va trebui să plece, şi îmi este teamă că nu numai din Oltenia?

Năstase: La un nou mandat Băsescu, cine nu va fi pe ?sufleţelul? său ?va trebui să plece, şi îmi este teamă că nu numai din Oltenia?
Sursa foto: adrian nastase
03 Dec 2009   •   01:39

Fostul premier al României Adrian Năstase se declară indignat de ?instituirea politicii de stat după sufleţel?, instalată de actualul şef al statului. Acesta face referire la o declaraţie a lui Traian Băsescu, care a dezvăluit că numirea domnului Claudiu Saftoiu ca şef la SIE s-a făcut la ?dorinţa sufleţelului doamnei Adriana Saftoiu, soţie a impricinatului?.
?De când am auzit declaraţia sa, am căutat asiduu prin Constituţie şi legi, să văd care sunt articolele în baza cărora numirile în funcţii publice se pot face pe bază de sentimente?, scrie Adrian Năstase pe blogul său, menţionând că nu vrea să discute despre ?instituţia familiei, acolo 'funcţiile' sunt după suflet şi nu se ocupă prin numire. Am putea însă intra într-o discuţie despre tratarea instituţiilor publice ca teren de destindere pentru propriul ?sufleţel? sau al altora, foarte apropiaţi sau cât de cât apropiaţi?.
Politicianul crede că s-ar putea clarifica astfel şi cu privire la alte numiri suprinzătoare pe care le-a făcut preşedintele. ? Numirea unui şef de serviciu secret, la capriciul unui apropiat, înseamnă ceva profund anormal?, punctează acesta.

?Revenind însă la politica după ?sufleţel?, mi se pare extrem de intrigant ca un om care a vorbit atât de mult despre independenţa instituţiilor statului, care i-a trimis pe profesori să înveţe mai mult dacă vor salarii mai mari, care cere performanţă de la orice şi de la oricine (dacă nu sunt dintre ai lui), ne spune că de fapt, la el, politica ?sufleţelului? dictează. Cred că acest detaliu ar trebui să fie binecunoscut de către cei care vor vota în data de 6 Decembrie. De ce? Pentru că dacă cineva speră într-o Românie a meritocraţiei, sub un nou mandat Traian Băsescu, ar trebui să îşi alunge orice iluzie. Ar fi cinci ani plini de politică a ?sufleţelului?, iar cine nu va fi pe ?sufleţelul? preşedintelui şi al regimentului său portocaliu va trebui să plece, şi imi este teamă că nu numai din Oltenia?, încheie Adrian Năstase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close