Antena 3 CNN Politică Năstase, la un nou termen în Zambaccian: Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de nouă ani

Năstase, la un nou termen în Zambaccian: Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de nouă ani

Năstase, la un nou termen în Zambaccian: Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de nouă ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Dec 2013   •   10:22

Fostul premier Adrian Năstase a declarat luni, când a ajuns la Curtea Supremă pentru un nou termen în dosarul Zambaccian, că "aceste poveşti de hărţuire durează de nouă ani".

"Aş vrea să termin cu toate poveştile de hărţuire care durează de nouă ani de zile", a declarat Adrian Năstase, luni dimineaţă, când a ajuns la Curtea Supremă.

Alături de el a venit şi soţia sa, Dana Năstase. Astăzi se judecă un nou termen în dosarul Zambaccian în care cei doi sunt acuzaţi de corupţie. 

Soţii Năstase au fost condamnaţi anul trecut, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce au fost acuzaţi că au achiziţionat numeroase bunuri provenind din China.

La audierile trecute, Dana Năstase a susţinut că fostul consul la României la Shanghai, Ioan Păun, era ofiţer sub acoperire. 



Dosarul Zambaccian
 
Adrian Năstase
- acuzat de şantaj şi luare de mită.
- condamnat la trei ani cu suspendare pe 30 martie 2012
- a fost acuzat că a primit diverse obiecte din China în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Jianu în fruntea Inspectoratului de Stat în Construcţii
 
Daniela Năstase
- a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală"
- a fost achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj
 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase hartuire
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close