Antena 3 CNN Politică Năstase: Legislativul ar putea fi mutat în alt sediu. Palatul Parlamentului, posibilă locaţie pentru mall

Năstase: Legislativul ar putea fi mutat în alt sediu. Palatul Parlamentului, posibilă locaţie pentru mall

Năstase: Legislativul ar putea fi mutat în alt sediu. Palatul Parlamentului, posibilă locaţie pentru mall
Sursa foto: Adrian Nãastase
14 Ian 2010   •   13:03

Actuala guvernare intenţioaneză să ?delocalizeze? Parlamentul după ce acesta va deveni uninominal, urmând a fi mutat în sediul sediul Bibliotecii Naţionale. În paralel, Palatul Parlamentului ar urma să fie transformat în cel mai mare mall din Europa, susţine preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase pe blogul său.

"Din informaţiile mele, se pare că actuală putere doreşte să Ťdelocalizezeť Parlamentul. Fiind convinşi că Parlamentul este o instituţie inutilă, se pregăteşte mutarea Parlamentului Ťunicameralť în sediul Bibliotecii Naţionale, unde se are în vedere amenajarea Amfiteatrului în sală de şedinţe", afirmă Năstase pe blog.

Năstase mai susţine că "se pare" că sediul actual al Parlamentului, Curţii Constituţionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului internaţional de conferinţe, spaţiile strategice din zona subterană vor putea fi transformate în "cel mai mare mall din Europa".

"Oricum, această idee pare o continuare a formulelor de la începutul anilor '90, când lucrările la Casa Poporului nu erau finalizate decât în proporţie de 60% şi când se propunea transformarea clădirii în cel mai mare cazinou din Europa. Nu m-ar mira. Oricum, mi-am adus aminte de o propunere de modernizare a statului parlamentar prin dărâmarea gardului care împrejmuieşte clădirea. Am căutat în actualul buget sumele necesare a fi investite pentru a dărâma gardul construit înainte de ?89 şi care are o fundaţie de 80 de cm. Nu i-am găsit", mai notează Adrian Năstase făcând ironic referire la o propunere a actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase de demantelare a gardului din beton care înconjoară în prezent clădirea legislativului României.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close