Antena 3 CNN Politică Năstase, "premierul din umbră", reconfirmat şef al Consiliului Naţional PSD

Năstase, "premierul din umbră", reconfirmat şef al Consiliului Naţional PSD

Năstase, "premierul din umbră", reconfirmat şef al Consiliului Naţional PSD
11 Mar 2010   •   20:37

Adrian Năstase a fost reales joi în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional PSD cu 407 voturi la 219 în faţa contracandidatului său, Gheorghe Nichita. În prima etapă, scorul era de 260 la 130 în favoarea lui Năstase, ca mai apoi diferenţa să se reducă la 390 de voturi versus 201 de voturi. 650 de social democraţi şi-au exercitat dreptul de vot din totalul de 743 cât numără componenţa acestui for.

?Noi trebuie să găsim răspunsurile pentru aceste vremuri complicate, de care va depinde viitorul nostru la următoarele alegeri. Îl felicit pe Gheorghe Nichita, această campanie a căpătat mai mult sens şi datorită candidaturii sale. Îl asigur de prietenia mea şi îl felicit pentru ce a facut?, a declarat Adrian Năstase după realegere.



În fapt, reconfirmarea lui Năstase ca şef al Consiliului Naţional nu reprezintă decât un antrenament al acestuia pentru postul de premier pe care speră să-l câştige după viitoarele alegeri prezidenţiale. Potrivit unor surse social-democrate, Adrian Năstase va fi premierul din umbră care va coordona activitatea celor 31 de departamente ale PSD în cadrul unui executiv paralel, menit să monitorizeze activitatea actualului Executiv Boc.

În cazul în care actualul lider al partidului, Victor Ponta va candida şi ar obţine scaunul prezidenţial de la Cotroceni, primul nume pentru postul de primul ministru va fi acela al lui Adrian Năstase, ne-au asigurat sursele citate.

Spre deosebire de procedura de vot uzuală la PSD, delegaţii au votat la Consiliu, nu în ordinea alfabetică a organizaţiilor din care provin, ci în funcţie de distanţa filialelor faţă de Bucureşti, astfel încât delegaţii din Maramureş au votat primii.

Doar doi social-democraţi s-au înscris în cursa pentru şefia Consiliului Naţional al PSD în termenul prevăzut de Statutul acestui partid. Preşedinţia CN a fost disputată joi de actualul deţinător ale acestei funcţii, Adrian Năstase şi de edilul Iaşiului Gheorghe Nichita, vicepreşedintele formaţiunii.

Lupta pentru păstrarea scaunului nu a fost una uşoară. Nichita a beneficiat de sprijinul liderilor de filiale din zona Oltenia, dar şi de susţinerea liderului PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a celui de Braşov, Constantin Niţă, a primarului Constanţei Radu Mazăre, susţin surse din cadrul acestei formaţiuni politice.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Gheorghe Nichita
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close