Antena 3 CNN Politică Năstase: "Preşedintele Băsescu să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună - Coane, lasă tâmpeniile"

Năstase: "Preşedintele Băsescu să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună - Coane, lasă tâmpeniile"

Năstase: "Preşedintele Băsescu să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună - Coane, lasă tâmpeniile"
Sursa foto: Adrian Nãstase
30 Sep 2009   •   10:44

PSD nu mai este dispus să tolereze ?şmecheriile? de campanie ale preşedintelui Traian Băsescu, a declarat marţi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, explicând motivul pentru care social-democraţii nu au răspuns invitaţiei premierului Emil Boc de a veni la discuţii în coaliţie privind copnducerea Ministerului de Interne. În opinia liderului PSD, şeful statului ar trebui ?să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună ŤCoane, lasă prostiileť?.
Năstase a susţinut că nu este posibil un dialog cu PDL, în condiţiile în care acest partid a încălcat prevederile protocolului coaliţiei, arătând că singura cale de dezamorsare a conflictului ar consta în revenirea premierului asupra propunerii de revocare a lui Dan Nica, trimisă la preşedinte.

"Traian Băsescu să-l ia de ciuf pe Emil Boc şi să-i spună ŤCoane, lasă tâmpeniile, ţi-am spus o poveste, las-o, revin-oť", a spus Năstase, atrăgând însă atenţia că decizia îi aparţine, finalmente, preşedintelui, care poate să semneze sau nu revocarea lui Dan Nica.

El a apreciat că restul discuţiilor legate de alte modalităţi de evitare a crizei sunt "discuţii de salon despre eventual cum comasăm Ministerul Justiţiei cu Ministerul Internelor şi punem acolo un independent". Întrebat dacă refuzul PSD de a se consulta cu PDL în coaliţie, aşa cum a propus premierul, poate duce la acutizarea crizei politice, Năstase a răspuns:
"Ce înseamnă consultare? Să spui, cum a făcut Traian Băsescu în Parlament, că v-am consultat şi apoi să faci referendumul?".

?Nu poţi să-ţi bagi joc de o formulă de acest gen. Este problema lor. Din punctul meu de vedere iei un cartof fierbinte în braţe, el trebuie lăsat la Traian Băsescu care trebuie fie să semneze, fie să nu semneze. La noi nu mai ţin astfel de şmecherii de campanie? a conchis Năstase.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Emil Boc
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close