Antena 3 CNN Politică Năstase: România stă la cheremul celui care a făcut din dezbinare un supranume

Năstase: România stă la cheremul celui care a făcut din dezbinare un supranume

Năstase: România stă la cheremul celui care a făcut din dezbinare un supranume
Sursa foto: adrian nastase
15 Dec 2009   •   05:02

Fostul premier al României, Adrian Năstase consideră că România se află într-un moment dificil, în care unitatea ar fi cea mai bună şansă de a reuşi. Într-o postare pe blogul său acesta notează că nu vrea să discute despre problemele descoperite la alegeri, sau despre posibilele permutări într-un partid sau altul care ar putea duce la aprobarea sau respingerea în Parlament a unui nou guvern Basescu.
?Acesta este un moment în care trebuie să ne permitem să nu mai fim conduşi de emoţii, ci de raţiune. Fiecare dintre cei doi candidaţi a obţinut aproximativ jumătate dintre voturile exprimate. Fiecare dintre cele două tabere trebuie să-şi facă propriile analize. Votul popular, indiferent care va fi concluzia în ceea ce-l priveşte, are rolul de a alege un singur câştigător. Însă, pentru lupta împotriva problemelor pe care le întâmpină România, avem nevoie de întreaga populaţie. Pentru a reuşi să trecem peste acest moment dificil, avem nevoie atît de cooperarea celor care au votat Mircea Geoană, a celor care au votat Traian Băsescu cât, mai ales, a celor aproape 50% dintre români care nu au votat nici la aceste alegeri.
Suntem într-un moment dificil, în care unitatea ar fi cea mai buna şansă de a reuşi?, consideră liderul PSD.
El crede totuşi că România ?stă la cheremul celui care a facut din dezbinare un supranume?.
Răzpunzând la întebările cititorilor de pe blogul său, acesta rmarcă că nu l-a văzut vreodată ?pe Videanu şi pe colegii săi portocalii mai în largul lor decât în momentul în care numărau voturile. Din acest punct de vedere, este relativ tragic faptul că destinele executivului din România stau în mâinile unor astfel de oameni. Niciodată, când vorbea despre energie, domnul Videanu nu s-a simţit mai glumeţ sau mai confortabil decât în aceste zile. Personal, cred că situaţia e paradoxală. Conducerea unui minister ar trebui, într-o lume normală, să fie mult mai importantă decât adunarea de voturi. Din păcate, nu traim într-o lume normala, ci într-una portocalie. Deocamdată?, punctează Adrian Năstase.
Acesta recunoaşte că ura şi dispreţul sunt sentimente mult mai accesibile decât speranţa sau încrederea, ?iar Traian Băsescu pare a dori să profite până la capăt de această situatie?.


Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close