Antena 3 CNN Politică Năstase: Traian Băsescu se combate singur şi atrage voturi din milă

Năstase: Traian Băsescu se combate singur şi atrage voturi din milă

Năstase: Traian Băsescu se combate singur şi atrage voturi din milă
Sursa foto: adrian nastase
10 Noi 2009   •   02:46

Fostul premier al României, Adrian Năstase crede că în această campanie electorală, Traian Băsescu se combate singur şi mărturiseşte că aproape începe să creadă că doreşte să atragă voturi din milă, ca să nu înceapă să plângă pentru nereuşitele sale în Executiv.
El postează pe blogul său câteva răspunsuri la comentariile cititorilor în care analizează situaţia politică actuală. Adrian Năstase consideră că ?Băsescu habar n-are ce se întâmplă în jurul lui. Am plecat din postura de a elibera din funcţie, prin moţiune de cenzură, un guvern administrat de o subretă a preşedintelui şi am ajuns la o situaţie de ?Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie?. Liviu Negoiţă este o propunere incredibilă pentru orice fel de guvern, cu atât mai mult pentru o formulă de uniune naţională. Un executiv coordonat de un politruc PDL este la fel de portocaliu ca un executiv din care fac parte numai elemente portocalii.?
El remarcă şi ?respectă? consecvenţa preşedintelui, pentru că deşi a încercat să dea impresia că fuge de posibilitatea alegerilor organizate de Vasile Blaga, ipoteticul său şef de campanie, a oferit posibilitatea şi mai greu de acceptat a unei Românii conduse de unul dintre şefii săi de campanie.
Adrian Năstase scrie că a fost mereu convins de calitatea umană îndoielnică a preşedintelui şi îi propune sloganul electoral ?Un mandat, niciun rezultat?, care ?pare a fi fost croit special pentru campania lui Traian Băsescu?.
Remarcă însă că schimbarea lui Băsescu nu înseamnă automat sfârşitul crizei economice în România, dar înseamnă sfârşitul crizei politice şi morale din politica de nivel înalt.
Politicianul mai aminteşte declaraţiile lui Lucian Croitoru: ?mărturisesc că am fost cel mai contrariat de cea în care afirmă senin la Money Channel: 'Nici eu nu am agreat 100% toţi miniştrii propuşi'. Practic, implicaţiile sunt ca Lucian Croitoru nu a fost teribil de independent, autonom sau neţinut de mână de PDL şi că majoritatea specialiştilor consultaţi au refuzat oferta acestuia şi probabil vor refuza orice altă ofertă, neserioasă, din partea lui Băsescu.
Răspunzând unui cititor, liderul PSD observă cum ?Traian Băsescu se combate singur. Aproape că încep să cred că doreşte să atragă voturi din milâ ca să nu înceapă să plângă pentru nereuşitele sale în Executiv?.
În plus, apreciată că ?vremelnicul preşedinte face din ce în ce mai multe greşeli electorale. Interpretarea conform căreia Liviu Negoita se potriveşte profilului desenat de propunerea majorităţii din Parlament mi se pare absolut rizibilă. NU E INDEPENDENT? .
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close