Antena 3 CNN Politică Națiunea română riscă să dispară, fără măsuri de stimulare a natalității, avertizează Dan Voiculescu

Națiunea română riscă să dispară, fără măsuri de stimulare a natalității, avertizează Dan Voiculescu

Stimularea natalității ar trebui să fie o prioritate pentru România și pentru cei care o conduc, transmite Dan Voiculescu, în contextul în care INS a anunțat că anul trecut s-a înregistrat un record negativ la numărul de nou-născuți.

Națiunea română riscă să dispară, fără măsuri de stimulare a natalității, avertizează Dan Voiculescu
de Georgiana Adam    |    03 Iun 2021   •   17:03

„Un record negativ de asemenea proporții – cel mai redus număr de nou născuți din ultimii 90 de ani! – cu majore implicații sociale, economice și culturale, ar trebui să nu lase indiferent pe nimeni. Din păcate, deși am căutat câteva ore bune, nu am identificat nicio reacție, la nivel instituțional, referitoare la tema menționată.

Sunt foarte mulți ani de când mă număr printre cei care avertizează asupra crizei demografice care poate cauza, în următorii 15-20 de ani, reducerea populației României până la cel mult 12-14 milioane de locuitori”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

Acesta spune că este nevoie de măsuri concrete și de consens la nivelul întregii clase politice, pentru ca natalitatea să fie consolidată eficient, „pentru a preveni dispariția națiunii române”.

„Concret, încă din 2010, în calitate de senator, am inițiat o Lege privind susținerea natalității care conținea soluții simple, clare și pragmatice, precum scutirea de la plata impozitului pe salariu pentru părinții din familiile cu cel puțin trei copii. Din păcate, jocurile politice și ambițiile obscure au blocat acel proiect.

Totuși, învățând din greșelile trecutului și asumând responsabilitatea de a preveni diluarea până la dispariție a națiunii române, încă mai pot fi de folos măsuri concrete și imediate pentru a determina un spor natural pozitiv.

Miza este națională, fără culoare politică, fără interese de partid. Înțelegând această realitate, am speranța că, așa cum au mai făcut-o în alte câteva momente decisive din ultimii 30 de ani – ex. aderarea la UE și NATO – toate forțele politice din România vor decide, în ceasul al doisprezecelea, să susțină solidar soluțiile normative necesare pentru a consolida eficient natalitatea”, subliniază Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close