Antena 3 CNN Politică Negocieri pe la spatele PSD: Preşedintele Băsescu şi premierul Boc au discutat cu delegaţia FMI la Cotroceni

Negocieri pe la spatele PSD: Preşedintele Băsescu şi premierul Boc au discutat cu delegaţia FMI la Cotroceni

Negocieri pe la spatele PSD: Preşedintele Băsescu şi premierul Boc au discutat cu delegaţia FMI la Cotroceni
Sursa foto: Palatul Cotroceni
17 Mar 2009   •   18:17

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc s-au întâlnit, la orele 17.00, la Palatul Cotroceni, cu membrii delegaţiei FMI, la numai câteva ore după ce şeful statului şi primul-ministru au discutat despre stadiul negocierilor cu instituţia financiară, susţin surse oficiale citate de Mediafax. Surse din PSD susţin că liderii social-democraţi nu au ştiut de această întrevedere.

Discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional s-au încheiat după aproximativ două ore, timp în care s-a analizat şi evaluat pachetul de împrumut care urmează să fie contractat de România de la instituţiile financiare externe. Ultima sumă luată în calcul de România în negocierile cu FMI este de circa 18 miliarde euro pentru un pachet de finanţare pe doi ani, susţin sursele citate.

Întâlnirea a avut loc după reuniunea de la sediul Guvernului pe tema absorbţiei fondurilor comunitare, şi se pare, fără ca partenerii social-democraţii să fi fost informaţi în vreun fel. În cursul aceleiaşi zile, preşedintele, premierul şi miniştri ai PDL s-au întâlnit tot la Preşedinţie, pentru o discuţie legată de negocierile cu FMI, de fondurile de la UE şi de măsurile anticriză.

Nica: PSD nu poate face programul cu cine se întâlneşte unul sau altul, fie că e vorba de premier sau de preşedinte

Aflaţi în discuţii cu reprezentanţii sindicatelor, pesediştii au fost informaţi de presă despre întâlnirea incognito aflată în desfăşurarea la Cotroceni.

Vicepremierul Dan Nica a declarat că negocierea cu FMI se face în cadrul instituţional creat pentru acest lucru, respectiv comitetul interministeria. Cât despre întâlnirea de la Cotroceni între preşedinte, premier şi FMI, Nica a încercat să minimalizeze importanţa acesteia pentru coaliţia de guvernare, arătând că PSD nu poate face programul nimănui.

"A existat doar o întâlnire între preşedinte şi prim-ministru, vreau să infirm că au fost şi miniştrii PDL la Palatul Cotroceni, acest lucru ni l-a confirmat primul-ministru. De altfel, nu puteau loc să aibă aceste discuţii, pentru că dacă vă aduceţi aminte a fost o decizie să se facă un comitet interministerial", a declarat Nica.

Întrebat cum se face că premierul şi preşedintele se întâlnesc la Cotroceni cu FMI, iar PSD se consultă cu partenerii sociali la Parlament, vicepremierul a declarat: "Nici eu nu-mi pot permite să fac un program sau să cenzurez cu cine se întâlneşte unul sau altul, fie că e vorba de premier sau de preşedinte, pe mine mă interesează modalitatea instituţională de abordare a acestei chestiuni, ea se realizează în parametrii pe care i-am stabilit pentru că este vorba de o abordare a tuturor ministerelor implicate".

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close