Antena 3 CNN Politică Negocieri PNL-UDMR înaintea moţiunii de cenzură

Negocieri PNL-UDMR înaintea moţiunii de cenzură

Negocieri PNL-UDMR înaintea moţiunii de cenzură
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Sep 2015   •   10:15

Negocieri între PNL şi UDMR au loc miercuri dimineaţă, înainte de citirea moţiunii de cenzură depusă de liberali.

 
Kelemen Hunor este la sediul PNL, împreună cu Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi secretarul general al PNL Gheorghe Flutur. Cei patru lideri negociează cel mai probabil eventuale voturi ale UDMR pentru moţiune.
 
Cu siguranţă, liberalii trebuie să promită ceva la schimb pentru maghiari, pentru că aşa funcţionează de fiecare dată susţinerea lor pe anumite proiecte.
 
UDMR zicea zilele trecute că nu vor vota împotriva moţiunii de cenzură. Acest lucru poate să însemne o abţinerea sau o răzgândire a unor parlamentari, în urma negocierilor de azi.
 
Chiar dacă negocierea va funcţiona, e vorba de 30 şi ceva de voturi din partea UDMR, ceea ce însemană că în continuare PNL are nevoie de 70 de voturi, ca să dărâme cabinetul Victor Ponta.
 
După toate calculele, nu au emoţii cei din Palatul Victopria, pentru că majoritatea guvernamentală este destul de numeroasă şi funcţională.

Moţiunea de cenzură depusă de liberali va fi citită astăzi în plenul comun al Parlamentului.
 
Documentul a fost semnat de 180 de parlamentari, însă pentru a demite guvernul, liberalii au nevoie de voturile a 275 de parlamentari. 

Pe 21 septembrie, liberalii au depus moţiunea de cenzură "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", documentul fiind semnat de 180 de parlamentari.

×
Subiecte în articol: negocieri motiune de cenzura Victor Ponta
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close