Antena 3 CNN Politică Negocierile dintre reprezentanţii Cancelariei premierului şi şeful lor au fost amânate

Negocierile dintre reprezentanţii Cancelariei premierului şi şeful lor au fost amânate

Negocierile dintre reprezentanţii Cancelariei premierului şi şeful lor au fost amânate
Sursa foto: Emil Boc
24 Feb 2009   •   14:39

Negocierile care ar fi trebuit să aibă loc marţi între reprezentanţii departamentelor din cadrul Cancelariei Primului Ministru şi şeful Cancelariei au fost anulate. La fel şi evaluările de miercuri ale angajaţilor.
Premierul Emil Boc preciza în urmă cu două săptămâni că, în cadrul Cancelariei, vor rămâne doar 167 de angajaţi, din 304.
Funcţionarii publici disponibilizaţi de la Cancelaria Primului Ministru ar putea primi totuşi salarii compensatorii şi o parte ar putea fi reangajaţi în alte posturi din administraţia publică. Asta negociază liderii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici cu reprezentanţii Guvernului.
De altfel, liderii SNFP au hotărât declanşarea acţiunilor de protest. Săptămâna viitoare, 25.000 de funcţionari publici vor intra în grevă de avertisment şi apoi în grevă generală.
Nemulţumiţi de modul cum decurg negocierile cu Executivul sunt şi sindicaliştii de la Sed Lex. Aceştia s-au retras de la discuţiile cu Guvernul, dar nu vor intra în grevă.
Din cei 304 angajaţi ai Cancelariei primului-ministru, 137 au fost deja disponibilizaţi. Concedierile operate la nivelul Corpului de Control al Guvernului s-ar putea întoarce împotriva premierului Boc, funcţionarii cu pricina intenţionând să dea în judecată instituţia. Din cei 68 de inspectori, doar 7 au fost păstraţi, resul fiind concediaţi pe motiv că Emil Boc nu poate avea încredere în ei.
Prin restructurarea instituţiei, premierul va coordona mai multe autorităţi şi corpuri de control ale Guvernului, între care AVAS, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Agenţia Naţională Antidoping şi Agenţia Română pentru Investiţii.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc AVAS
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close