Antena 3 CNN Politică Negoiţă vrea 16 ministere, conduse în majoritate de membri PDL propuşi şi de Croitoru

Negoiţă vrea 16 ministere, conduse în majoritate de membri PDL propuşi şi de Croitoru

Negoiţă vrea 16 ministere, conduse în majoritate de membri PDL propuşi şi de Croitoru
Sursa foto: liviu negoita
09 Noi 2009   •   00:33

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, lucrează la o variantă de guvern format din maximum 16 ministere, conduse în majoritate de reprezentanţi ai PDL, nominalizaţi şi de Lucian Croitoru, din structura pe care o va propune Parlamentului fiind eliminate o serie de instituţii, precum Ministerul IMM.
"Varianta analizată la acest moment este un Guvern format din 16 ministere, în care cele mai multe posturi să fie ocupate de către reprezentanţi PDL, unii nominalizaţi şi de Lucian Croitoru. Varianta de guvern nu este încă aşezată, ci va fi finalizată în cursul zilei de luni, împreună cu lista miniştrilor", au declarat, agenţiei Mediafax, surse oficiale.
Potrivit acestor surse, participante la discuţia de duminică dintre premierul desemnat şi liderii PDL, ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi, Liviu Negoiţă "nu este interesat" de păstrarea unor ministere, precum cel pentru IMM.
Fostul premier desemnat, Lucian Croitoru, a propus Parlamentului un guvern redus de la 19 la 14 ministere.

Premierul desemnat a cerut totodată electoratului PSD şi PNL că îi convingă pe parlamentarii celor două partide, la întâlniri în circumscripţii, să voteze Guvernul pe care îl va propune în Parlament, scrie Mediafax.

"Dacă pe mine nici nu au dorit să mă vadă, probabil electoratul va avea mai mult succes", a spus Negoiţă.
El a arătat că Guvernul pe care îl propune include şi persoane nominalizate în Guvernul Croitoru şi nu a exclus că în Cabinet să fie propuşi şi "specialişti".
Acesta a mai precizat că va forma un Guvern politic exclusiv PDL dacă celelalte partide nu doresc să înainteze nominalizări de miniştri.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat pentru că social-democraţii acceptă să discute cu premierul-desemnat, Liviu Negoiţă, luni, la Parlament, alături de reprezentanţii grupurilor din majoritatea parlamentară.

La rândul său, liderul liberal Ludovic Orban , întrebat dacă PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoiţă, a răspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine să discutăm".

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close