Antena 3 CNN Politică Nemulţumiri: Titus Corlăţean a renunţat la postul de secretar general al PSD. Dragnea dat ca favorit

Nemulţumiri: Titus Corlăţean a renunţat la postul de secretar general al PSD. Dragnea dat ca favorit

Nemulţumiri: Titus Corlăţean a renunţat la postul de secretar  general al PSD. Dragnea dat ca favorit
Sursa foto: Titus Corlatean
15 Ian 2009   •   17:56

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a renunţat să-şi mai exercite atribuţiile ce-i revin în această funcţie. Surse social-democrate susţin că postul ar putea reveni lui Liviu Dragnea, la următorul Congres, care doreşte garanţii că nu va rămâne fără nici o funcţie în cazul în care ar putea pierde funcţie ministru al MAI pentru care urmează să renunţe la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman.
Potrivit unor surse social-democrate, lui Corlăţean i s-a imputat de către liderul Mircea Geoană şi de către alţi colegi din partid, comportamentul din perioada formării noului guvern, când s-a autopropus şi a făcut presiuni pentru a obţine portofoliul Ministerului Afacerilor Externe. Diferendul s-a adâncit, Corlăţean fiind total nemulţumit de faptul că nu a fost preferat pentru acest portfoliu, oferindu-i-se doar un post în eşalonul doi guvernamental la nivelul Departamentului de Afaceri Europene.
În consecinţă, nemulţumit pentru că a fost trecut pe linie moartă, Corlăţean şi-a depus în scris mandatul de secretar general încă de la sfârşitul lunii decembrie , mai susţin sursele ciate.
Această stare de lucruri a fost recunoscută chiar de Corlăţean, care a afirmat pentru Maediafax că a luat decizia de a renunţa la mandatul de secretar general al PSD după Comitetul Executiv Naţional în care au fost validate propunerile PSD pentru funcţiile ministeriale.
"Am decis să îmi depun mandatul de secretar general după cinci ani în care am fost în prima linie în partid, ca purtător de cuvânt al partidului, într-o perioadă foarte grea pentru noi, am fost şi vicepreşedinte şi apoi şi secretar general, aproape în toată perioada în care am fost în opoziţie, când nu a fost confortabil pentru PSD", a spus Corlăţean.
El a precizat că doreşte să se concentreze mai mult asupra familiei, a carierei politice ca preşedinte al Comisiei de politică externă din Senat şi a activităţii în colegiul din Braşov în care a fost ales senator.
"Simt nevoia unei pauze, a unui răgaz în care să îmi încarc bateriile şi să îmi îndrept priorităţile către ceea ce am pus aproape mereu pe al doilea plan, în favoarea partidului. După cinci ani în care pe primul loc a fost partidul, prioritare acum pentru mine sunt familia mea, cariera politică în Senat, ca preşedinte de comisie de politică externă, cariera profesională şi finalizarea doctoratului şi activitatea în colegiul electoral. De aceea, în ultima perioadă, după ce mi-am depus mandatul de secretar general, am avut intervenţii rarisime în presă şi am participat la tot mai puţine şedinţe ale partidului, pentru că nu mă interesează bătălia pentru funcţii", a mai declarat Corlăţean.
Pentru alegerea unui nou secretar general al partidului este nevoie, conform statutului, de convocarea unui congres, dar surse din PSD îl dau deja ca favorit pe Liviu Dragnea, al căui nume este vehiculat în prezent ca unul dintre posibilii înlocuitorii ai lui Gabriel Oprea la Ministerul de Interne. Luând seama de soarta lui Oprea, Dragnea şi-ar dori acest post ca o garanţie suplimentară pentru eventualitatea în care ar putea pierde pe viitor portofoliul de ministru al MAI pentru care ar renunţa la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close