Antena 3 CNN Politică Nervi la PSD pe statut: Năstase a ameninţat cu retragerea din cursa pentru şefia partidului

Nervi la PSD pe statut: Năstase a ameninţat cu retragerea din cursa pentru şefia partidului

Nervi la PSD pe statut: Năstase a ameninţat cu retragerea din cursa pentru şefia partidului
Sursa foto: Adrian Nãstase
15 Feb 2010   •   15:44

Preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase a ameninţat luni, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al partidului că ar putea să renunţe la această calitate şi la candidatura sa pentru preşedinţia partidului dacă forul decide în favoarea candidaturilor în bloc pe bază de moţiuni, susţin surse social-democrate. Avertismentul lui Năstase a fost provocat de modul în care liderii de filiale votau în bloc în favoarea propunerilor statutare propuse de rivalul său, Mircea Geoană. Potrivit surselor citate, doar şase social-democraţi au votat împotriva modificărilor statutare dorite de actula conducere, iar alţi câţiva s-au abţinut.

Deşfăşurarea şedinţei Comitetului Executiv de astăzi i-a demonstrat lui Năstase că susţinerea sa în rândurile liderilor de filiale este mai mică decât anticipase. Doar o duzină s-au pronunţat pentru mutarea locaţiei Congresului de la Romexpo la Parlament, iar aproape 20 de lideri de organizaţii din totalul de 48 au susţinut cererea sa de recalculare a criteriilor de stabilire a normelor de delegaţi pentru fiecare filială. Mai mult, evoluţia discuţiilor pe tema noilor prevederi statutare a demonstrat că interesele particulare ale preşedinţilor de organizaţii judeţene diferă de cele ale fostului lider de partid.

Cum existau semnale că majoritatea din Comitet va opta pentru votul pe moţiuni şi nu pentru păstrarea candidaturilor individuale, Năstase a decis să pluseze, de această dată în mod serios, cu cartea renunţării la funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pe care o deţine în acest moment. El şi-ar fi avertizat colegii că în cazul în care se va decide vot pe moţiuni, el nu va gira cu calitatea sa de lider al CN o asemenea prevedere nedemocratică, pe care a criticat-o ca fiind un atentat la adresa dreptului fiecărui social-democrat de a candida îm mod deschis la o funcţie de conducere.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: retragere candidatura PSD vot statut
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close