Antena 3 CNN Politică News Magazine: Arestul la domiciliu, "arestat" de Parlament

News Magazine: Arestul la domiciliu, "arestat" de Parlament

News Magazine: Arestul la domiciliu, "arestat" de Parlament
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Iun 2015   •   11:36

Toţi arestaţii la domiciliu vor fi eliberaţi în curând şi puşi sub control judiciar. Măsura arestului la domiciliu a fost suspendată de către judecătorii Curţii  Constituţionale, iar parlamentarii aveau la dispoziţie 45 de zile să corecteze articolul. 

 
Senatorii şi deputaţii intră, însă în vacanţă, până la toamnă. 
 
Săptămâna viitoare, parlamentarii din Comisia Juridică, cei care ar trebui să se ocupe de articol, mai lucrează doar luni şi nu au pe ordinea de zi acest proiect de lege. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii News Magazine, realizată de Andreea Stroe. 
 
Cătălin Boboc, şeful Comisiei Juridice din Senat a explicat, că nu stă nimic în calea modificărilor necesare, dar că este nevoia ca Ministerul Justiţiei să vină cu această iniţiativă, aceasta fiind procedura legală.
 
"Vacanţa e ultima problemă, eu am luni şi marţi comisie. Nu e greu deloc, dar îmi trebuie sesizarea, iniţiativă. Nu pot să merg eu la BPN să cer eu asta. Din punctul meu de vedere, nu ne opreşte nimic, dar trebuie să vină de undeva această iniţiativă. Dacă Ministerul Justiţiei nu supraveghează? Pe subiectul acesta lucrurile sunt foarte clare. Iniţiatorul este Ministerul Justiţiei. Eu nu pot să inventez proceduri."
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close