Antena 3 CNN Politică News Magazine. Ce dosare îl pândesc pe Traian Băsescu

News Magazine. Ce dosare îl pândesc pe Traian Băsescu

News Magazine. Ce dosare îl pândesc pe Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Mai 2015   •   11:13

Traian Băsescu s-ar putea alege cu 35 de dosare penale. Atâtea cauze au în analiză procurorii in vederea redeschiderii, in contextul in care fostul presedinte nu mai beneficiază de imunitate. 

 
Este vorba, printre altele, de plâgerile legate de măsurile de austeritate, de episodul "'ţigancă împuţită", dar şi de ridicarea la grad de colonel a membrilor PDL. 
 
Subiectul a fost discutat în ediţia de duminică a News Magazine, la Antena 3. 
 
Fostul decan al Academiei Naţionale de Informaţii, Cristian Troncotă, a explicat că situaţia trebuie privită cu atenţie. 
 
"Există un lucru care leagă toate aceste dosare. Eu am mai explicat poliţie politică şi ce înseamnă poliţie politică represivă. Când spui poliţie politică  te referi la instituţiile statului care apără regimul politic. Poliţie politică represivă înseamnă că cei care au puterea executivă utilizează instituţiile de forţă ale statului împotriva adversarului politic. Acest lucru se întâmplă foarte des în toate aceste manifestări ale fostului preşedinte. Fură, jigneşte, tâlhăreşte. Este inadmisibil la acel nivel, de preşedinte" 
 
Sindicalistul Dumitru Coarnă a subliniat că nu s-a întâmplat nimic până acum pentru că procurorilor le-ar putea fi frică. 
 
"Acolo este speţă clasică de tâlhărie. Când smulgi telefonul, cu violenţă deci, când iei telefonul cuiva aşa, se numeşte tâlhărie. E infracţiune complexă, prin voinţa legiuitoriului. Dar nu a cercetat nimeni. Probabil că le este teamă. Mai mult, am văzut declaraţii date în instanţă despre ce bani ar fi luat fostul preşedinte. Şi ce dacă? Nimeni nu se sesizează. Nu au voie, le este teamă". 
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close