Antena 3 CNN Politică Nica: Majorările salariale, după 15 aprilie "în funcţie de cum a decurs economia"

Nica: Majorările salariale, după 15 aprilie "în funcţie de cum a decurs economia"

Nica: Majorările salariale, după 15 aprilie "în funcţie de cum a decurs economia"
Sursa foto: Dan Nica
03 Feb 2009   •   12:43

Majorările salariale vor fi discutate cu partenerii sociali după 15 aprilie "în funcţie de cum a decurs economia", a declarat marţi vicepremierul Dan Nica. Potrivit acestuia, proiectul de buget va fi discutat din nou în Guvern şi va fi aprobat, deoarece după discuţiile de luni seara cu partenerii sociali acesta are o nouă formă.
În ceea ce priveşte majorarea salariilor, Dan Nica a precizat că Guvernul va relua discuţiile pe această temă după 15 aprilie, "în funcţie de cum a decurs economia, de cum a mers economia României în primul trimestru şi prognoza pe anul 2009".
"Vom avea o aprobare în Guvern probabil joi, pentru că este o formă îmbunătăţită, revizuită. Sunt foarte multe propuneri pe care aseară (luni,n.r.) le-am discutat şi au fost adoptate şi se vor regăsi toate aceste propuneri în proiectul de buget care ve fi trimis Parlamentului.Vor fi incluse bugetele celor două Camere astfel încât să avem un proiect buget complet", a explicat Nica.
Vicepremierul a precizat că forma finală a bugetului se bucură de susţinerea patronatelor şi a sindicatelor. "În principiu, aproape toate. Cu excepţia unei singure confederaţii care nu avea un mandat explicit pentru acest lucru, cred că e vorba de Meridian, toate celelalte au mers - şi cred că şi Alfa spune ceva de un mandat - dar cei prezenţi au susţinut acest proiect şi au mers pe o susţinere a unei soluţii care să fie responsabilă", a spus Nica.
Vicepremierul a mai afirmat că în viitoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o Ordonanţă de urgenţă privind operaţionalizarea fondului de garantare a IMM. "După cum ştiţi, el ( Fondul de garantare, n.r.) fusese blocat de către Guvern, care încerca să transforme acest fond de garantare în loc de fond de garantare să fie şi bancă, ceea ce nu putea să fie; deci, practic, ei nu puteau să garanteze nici un credit pentru IMM. Şi, de asemenea, se înfiinţează un fond de cotragarantare, ceea ce face ca fondul de garantare să aibă o cifră de 4 ori mai mare", a explicat Nica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close