Antena 3 CNN Politică Nica şi fostul şef al DGIPI Virgil Ardelean, audiaţi de deputaţii comisiei de apărare

Nica şi fostul şef al DGIPI Virgil Ardelean, audiaţi de deputaţii comisiei de apărare

Nica şi fostul şef al DGIPI Virgil Ardelean, audiaţi de deputaţii comisiei de apărare
Sursa foto: Dan Nica
31 Mar 2009   •   14:51

Deputaţii din comisia de apărare audiază la această ora pe ministrul de Interne, Dan Nica, în legătură cu restructutarea ministerului şi scandalul legat de DGIPI. La şedinţa comisiei parlamentare sunt prezenţi şi fostul şef al DGIPI, Virgil Ardelean, precum şi actualul şef interimar de la DGIPI Gelu Drăjneanu şi şeful IGPR Petre Tobă.
Înainte de şedinţa propriu-zisă, Nica şi Ardelean, împreună cu Drăjneanu şi Petre Tobă au avut o întâlnire în biroul preşedintelui Comisiei de apărare din Cameră Costică Canacheu.
Întrebat de parlamentari dacă DGIPI ar trebui desfiinţat sau restructurat, Ardelean s-a pronunţat pentru restructurare. În prezent el este şef al Direcţiei Generale de Management Operaţional din MAI.
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, luni, cu conducerile MAI şi DGIPI, o posibilă temă de discuţie fiind reformarea DGIPI, instituţie considerată de şeful statului "nereformată şi îmbâcsită".
Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor a decis, săptămâna trecută, să îl audieze pe ministrul de Interne Dan Nica, în legătură cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI şi cu scandalul de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).
Şeful DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Petre Pitcovici, omul de afaceri Puiu Popoviciu şi Ioan Alecu, fost rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au fost reţinuţi de DNA. Cornel Şerban este acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close