Antena 3 CNN Politică Nicholas Taubman critică autostrăzile din România, dar crede că Bechtel lucrează bine

Nicholas Taubman critică autostrăzile din România, dar crede că Bechtel lucrează bine

Nicholas Taubman critică autostrăzile din România, dar crede că Bechtel lucrează bine
23 Oct 2008   •   13:09

După trei ani de mandat, ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Nicholas Taubman, i-au trebuit mai puţin de 20 de minute pentru a-şi lua la revedere de la o ţară pe care, de altfel, a găsit-o foarte primitoare. Într-un discurs presărat cu numeroase critici la adresa României, Nicolas Taubman a ţinut să sublinieze că vorbeşte ca un prieten al acestei ţări, despre care crede că are în faţă un viitor luminos.
"Cei trei ani scurţi petrecuţi aici m-au facut să cred cu toate forţele în această ţară. Aştept cu nerăbdare să urmăresc succesul său, însă numai românii îl pot face posibil", a declarat Taubman.
Laudele din discursul ambasadorului s-au axat pe "dezvoltarea continuă a parteneriatului strategic" dintre România şi SUA, dar şi pe realizările din ultimii trei ani, aici fiind menţionată noua fabrică a companiei Ford Motors Craiova.
Taubman a trecut pe lista realizărilor sale un turneu în Statele Unite ale Americii, menit să atragă cât mai mulţi investitori americani. El spune însă că investitorii americani se feresc să facă investiţii pentru că materiile prime şi produsele finite nu pot fi transportate eficient pe drumurile din România şi folosind sistemele de transport de aici. Astfel, transportul este o problemă urgentă pe care România trebuie să o rezolve, însă Taubman nu crede că Bechtel împiedică acest proces.
Ambasadorul SUA spune ca lucrările la Autostrada Transilvania sunt conform programului şi conform contractului semnat. "Calitatea acestei autostrăzi este una foarte ridicată la standarde NATO şi UE şi cred că Bechtel a dovedit că ştie ce are de făcut", a declarat Taubaman.
Citiţi discursul ambasadorului SUA, Nicholas Taubman (pdf)
După Transporturi, Nicholas Taubman crede că serviciile medicale sunt a doua prioritate a României. De altfel, ambasadorul SUA şi-a exprimat regretul asupra faptului că nu a avut timp să se ocupe şi de această problemă.
"Aş fi rezolvat această problemă, dar este un proces complex care necesită foarte mult timp pentru a fi finalizat", susţine acesta. El mai spune că serviciile medicale din România sunt bune, dar inconsistente.
Deşi, în trecut, preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, i-a reproşat acuzele aduse sistemului de guvernare din România, Nicholas Taubman a continuat să critice nivelul corupţiei. El spune despre corupţie că nu va fi eradicată pentru că acest lucru nu este posibil în nicio ţară din lume, nici în SUA, nici în Marea Britanie.
"Problema este ce faci când o descoperi (n.r. corupţia). Aici este cheia ca cei responsabili să raspundă în faţa legii şi să ai legi care să îi pedepsească pe cei care fac astfel de corupţii", susţine Nicholas Taubman.
Nicholas Taubman a mai declarat că, în cursul lunii noiembrie, va fi semnată o declaraţie cu privire la programul Visa Waiver. Acesta a reamintit că rata de respingere a cererilor de viză reprezintă una dintre marile probleme în acest caz.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ambasadorul SUA Bechtel servicii medicale
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close