Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României"

Nicolae Ciucă: "10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României"

Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României, un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: "10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciuca
de Georgiana Adam    |    10 Aug 2023   •   10:12

"Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României. A fost un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului.", scrie, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

"Cetățenii și-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare și au apărat independența justiției. Violența împotriva unor manifestanți pașnici, ca și agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democrație liberală autentică.

Toți cetățenii trebuie protejați în exercițiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzați și intimidați. Democrația este puternică atunci când cetățenii sunt liberi să își exprime ideile, opiniile”, a mai transmis liderul PNL.

Totodată, adaugă acesta, ziua de 10 august 2018 a devenit "un moment simbolic care nu trebuie uitat și a cărui importanță nu trebuie diminuată". 

"Suntem datori, moral, legal și instituțional, clasă politică și instituții deopotrivă, să apărăm dreptatea și să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete.

Suntem datori să învățăm din greșelile trecutului și să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituțiile statului să o protejeze și să o dezvolte pentru viitor", încheie Ciucă. 

16 jandarmi, inclusiv persoane din conducerea Jandarmeriei, au fost trimiși în judecată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul 10 august. Procurorii susțin că aceștia ar fi acționat nu doar împotriva împotriva persoanelor care se manifestau violent, ci și împotriva manifestanților pașnici.

×
Subiecte în articol: 10 august Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close