Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă a depus programul de guvernare la Parlament, împreună cu Florin Cîțu: "Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic"

Nicolae Ciucă a depus programul de guvernare la Parlament, împreună cu Florin Cîțu: "Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic"

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a făcut precizări despre programul de guvernare depus sâmbătă la Parlament. Acesta a anunțat că programul nu este nou, ci a fost adaptat în așa fel încât "să asigure continuitate și coerență cu PNRR".

Nicolae Ciucă a depus programul de guvernare la Parlament, împreună cu Florin Cîțu: "Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    30 Oct 2021   •   14:55

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi premierul desemnat, Nicolae Ciucă, au depus, sâmbătă, lista de miniştri şi programul de guvernare, la Parlament, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

"Am depus la Camera Deputaților și la Senat programul de guvernare și lista Cabinetului. Doresc să menționez că programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgență ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate este cea legată de creșterea prețurilor la energie, gaze naturale, la alimente, iar cea de-a treia este foarte bine articulată la PNRR, care a fost aprobat de curând”, a declarat Nicolae Ciucă.

"Structura programului de guvernare e centrată pe acest aspect. Sunt încrezător că putem continua ce a fost realizat. Programul de guvernare nu e unul nou. Am asigurat partea asta de continuitate”, a mai spus Ciucă.

"Nu putem să fim nerealiști și să nu luăm în seamă calculul matematic, dar vreau să subliniez că deși nu s-a ajuns la o decizie în ceea ce privește calculele politice, prin votarea acestui guvern trebuie să se găsească o soluție și că se găsească o linie de comunalitate în ceea ce înseamnă acordul politic. Eu fac apel la responsabilitate pentru ieșire din criză. Nu vreau să dramatizez, dar vreau să spun că putem să ne uităm la TV să vedem ce înseamnă situație de urgență.

Am discutat în timpul negocierilor să găsim linii comune pe ceea ce înseamnă votarea unui proiect care să rezolve problemele cu care se confruntă cetățenii. Au existat negocieri om cu om și sunt convins că vor mai exista. Acum avem și instrumentul necesar pentru a prezenta măsurile de guvernare", a precizat premierul desemnat.

"Am subliniat și ieri și azi că nu putem face abstracție de cifre. Dar am încredere că actualul Guvern o să întrunească minimul de voturi”, a spus Nicolae Ciucă.

"O prima anexă sunt măsurile imediate pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a putea să ne concentrăm pe problemele de sănătate și criza energetică." a mai spus acesta

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă parlament Florin Cîțu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close