Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Peste 1,18 milioane de români vulnerabili primesc, zilele acestea, pachete cu câte 25 de kg de alimente"

Nicolae Ciucă: "Peste 1,18 milioane de români vulnerabili primesc, zilele acestea, pachete cu câte 25 de kg de alimente"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că peste 1,18 milioane de români vulnerabili primesc, zilele acestea, pachete cu câte 25 de kg de alimente, iar acţiunea are loc printr-un proiect cu fonduri europene, care presupune acordarea acestui ajutor, persoanelor vulnerabile, o dată la şase luni.

Nicolae Ciucă: "Peste 1,18 milioane de români vulnerabili primesc, zilele acestea, pachete cu câte 25 de kg de alimente"
Sursa foto: Nicolae Ionel Ciucă/ Facebook
de Silvia Preda    |    09 Noi 2022   •   17:55

"Peste 1,18 milioane de români vulnerabili primesc, zilele acestea, pachete cu câte 25 de kg de alimente.

Acţiunea are loc printr-un proiect cu fonduri europene, care presupune acordarea acestui ajutor, persoanelor vulnerabile, o dată la şase luni.

Peste 90% dintre produsele livrate sunt româneşti, şi mă bucur că, prin bani europeni, reuşim să sprijinim atât producătorii locali, cât şi pe românii cu venituri mici sau pe cei aflaţi în situaţii critice", a scris Nicolae Ciucă, miercuri, pe Facebook.

Ce conţin pachetele cu 25 de kilograme de alimente de la Guvern. Boloş: "Pentru o familie cu cinci copii, ajunge trei luni"

Pachetele conțin 34 de produse alimentare de bază, precum zahăr, făină, ulei și conserve.

Fiecare pachet conține 12 tipuri diferite de produse:

- făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

- mălai (4 pungi de 1 kg);

- paste făinoase (2 pungi de 400 g);

- ulei (4 sticle de 1 l);

- zahăr (2 pungi de 1 kg);

- orez (4 pungi de 1 kg);

- conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

- conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

- conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

- borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml)

- gem de fructe (1 borcan de 360 g);

- gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g)", se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

"Pentru o familie cu cinci copii, eu socotesc că în jur de 2-3 luni ajunge acest pachet", a aproximat ministrul Marcel Boloş.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă alimente fonduri europene
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close