Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă așteaptă ca Florin Cîțu să demisioneze: "Este o chestiune de onoare. PNL votează pentru ridicarea imunității"

Nicolae Ciucă așteaptă ca Florin Cîțu să demisioneze: "Este o chestiune de onoare. PNL votează pentru ridicarea imunității"

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că așteaptă ca Florin Cîțu să demisioneze din partid: "Consider că este o chestiune de onoare. PNL votează pentru ridicarea imunității".

Nicolae Ciucă așteaptă ca Florin Cîțu să demisioneze: "Este o chestiune de onoare. PNL votează pentru ridicarea imunității"
Sursa foto: Hepta/ Facebook
de Mia Lungu    |    29 Noi 2023   •   13:24

"Este o chestiune pe care am discutat-o în prima zi cu domnul Florin Cîțu și consider că este o chestiune de onoare. Onoarea este personală și sper să se ducă până la sfârșit.

V-am spus, cum o consider, cum o văd încă o dată, este doar o chestiune de onoare care nu ține doar de persoana cuiva anume, indiferent cum se numește și ce funcție are, este o chestiune care lasă avantajele sau aspectele personale de-o parte și trebuie să vadă interesul partidului", spune Nicolae Ciucă.

El spune că există o problemă de imagine.

"Florin Cîțu a fost președintele PNL, este membru al Partidului Național Liberal și sigur că există o problemă de imagine, dar PNL, așa cum a procedat de fiecare data, deci și în această situație, va vota pentru ridicarea imunității parlamentare astfel încât să lăsăm justiția să-și facă datoria. (...)

Dacă nu va renunța la această situație, este un subiect de analiză la nivelul conducerii partidului și a Biroului Politic National, la nivelul grupului senatorilor PNL, pe care o vom lua ulterior. Discutăm toate aceste chestiuni, le analizăm și luăm decizia", adaugă liderul PNL.

Nicolae Ciucă afirmă că, în calitate de ministru al Apărării, nu a avut cvompetențe în procesul vaccinării.

"Absolut deloc, CNCAV, la la vremea respectivă nu a făcut altceva decât să coordoneze derularea vaccinului propriu-zis și evidența populației vaccinate, nu a avut niciun fel de implicare în acest process și nici nu avea cum", încheie Ciucă.

Florin Cîțu, în plenul Senatului: "Mi-am indeplinit corect toate atribuțiile"

În cadrul ședinței Senatului, fostul premier Florin Cîțu a afirmat că Justiția trebuie să-și facă treaba în legătură cu solicitarea de ridicare a imunității sale în dosarul achiziției de vaccinuri în timpul pandemiei.

Fostul premier susține că și-a îndeplinit corect atribuțiile, respectând legislația în vigoare, și a prioritizat sănătatea oamenilor, libertatea individuală și economică în luarea deciziilor guvernamentale.

"Mi-am indeplinit corect toate atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare”.

"Am pus pe primul rând sănătatea oamenilor, libertatea individuală și economică. Eram conștient că orice decizie luată avea implicații pentru sănătatea oamenilor.

Am păstrat cea mai liberă economie din lume. Îmi asum ce a făcut în acel moment Guvernul Românieia făcut, în contextul imprevizibil, ceea ce putea să facă.

Mi-am îndeplinit corect toate atribuțiile, cu respectarea legislației în vigoare”, a spus Florin Cîțu.

El a criticat măsurile PSD, afirmând că, atât timp cît rămâne în politică, va lupta pentru bunăstarea tuturor românilor.

"Mă voi bate privind impozitarea contractelor part-time, să reduc impozitul de dividente, să scot toate taxele introduse de socialiști.

Lupt pentru o Românie de dreapta. Lăsăm Justiția să-și facă treaba”, încheie fostul premier.

Pe ordinea de zi a plenului se află solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresată Senatului României, pentru declanșarea procedurilor de ridicare a imunității parlamentare și pentru exercitarea dreptului Senatului de a cere urmărire penală față de domnul senator Florin-Vasile Cîțu, fost prim-ministru, în dosarul nr. 243/P/2021 al Direcției Naționale Anticorupție.

"Am multe semne de întrebare, vom vedea, cred că timpul le va da tuturor răspunsul. Trebuie să ne aducem aminte, a fost stare de alertă până în 2022 în România, repet, Guvernul pe care l-am condus a luat toate deciziile, în conformitate cu legislația”, a spus Florin Cîțu după ce a ieșit din ședința de miercuri a Comisiei juridice a Senatului.

DNA a cerut Senatului României ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL), în dosarul achiziției de vaccinuri.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close