Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă cere austeritate: "Fiecare minister va trebui să asigure o reducere a cheltuielilor cu 10%"

Nicolae Ciucă cere austeritate: "Fiecare minister va trebui să asigure o reducere a cheltuielilor cu 10%"

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miniștrilor, miercuri, să se asigure că acele cheltuieli cu bunuri și servicii vor fi reduse cu 10%.

Nicolae Ciucă cere austeritate: "Fiecare minister va trebui să asigure o reducere a cheltuielilor cu 10%"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    25 Mai 2022   •   12:23

"Așa cum ne-am asumat în cadrul coaliției, am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât mai ales în ceea ce privește continuarea programului "Sprijin pentru România" și măsurile respective vin practic și impactează pe ceea ce înseamnă programul de guvernare, în sensul în care la fiecare minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%. 

Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, anunţat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului a mai anunțat că, din luna iulie, e-factura și radarul mărfurilor vor deveni obligatorii.

"Ne-am asumat ca în domeniul colectărilor la buget, prin instituțiile statului, preponderent prin ANAF, să asigurăm continuarea activității, astfel încât să avem o colectare cât mai eficientă.

Începând cu luna iulie devin obligatorii e-factura și radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, cu șeful ANAF, ne concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziune fiscală", a mai spus premierul.
 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă austeritate cheltuieli
Parteneri
Un celebru model român a fost arestat pentru viol şi răpire
x close