Antena 3 CNN Politică Guvernul vrea să crească încasările la buget. Ciucă: "Fac un apel public către marii contribuabili"

Guvernul vrea să crească încasările la buget. Ciucă: "Fac un apel public către marii contribuabili"

Nicolae Ciucă le cere marilor contribuabili să își plătească datoriile către stat. De asemenea, premierul a cerut ministerelor să facă economie și să reducă cheltuielile.

Guvernul vrea să crească încasările la buget. Ciucă: "Fac un apel public către marii contribuabili"
Sursa foto: gov.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   11:48

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că deficitul în colectare constatat aparține preponderent marilor contribuabili și face apel către aceștia pentru a-și plăti datoriile către stat. 

"Am luat decizia ca la nivelul guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, să ne asigurăm că la sfârșitul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparține preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-și plătească datoriile către stat.

În același timp, dau sarcină instituțiilor statului să facă în așa fel încât să-și îndeplinească sarcinile de serviciu și să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu șeful ANAF, cu șeful de la Marii Contribuabili, cu șeful de la Vamă. Toți acești șefi de instituții trebuie să înțeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituții, dar și de o coordonare și un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit”, spune Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

De asemenea, Nicolae Ciucă dă asigurări că măsurile luate pentru a rezolva deficitul nu vor viza salariile, investițiile și nu vor fi introduse taxe și impozite noi.

"Nu vizăm de niciun fel măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetățenilor", încheie premierul. 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close