Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de la Focșani | Mesaj de forță în contextul protestelor: "Avem obligația să ne ascultăm unii pe alții"

Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de la Focșani | Mesaj de forță în contextul protestelor: "Avem obligația să ne ascultăm unii pe alții"

Nicolae Ciucă a participat la festivitățile de la Focșani, de Ziua Unirii Principatelor, însoțit de o importantă delegație.

Nicolae Ciucă, prezent la ceremonia de la Focșani | Mesaj de forță în contextul protestelor: "Avem obligația să ne ascultăm unii pe alții"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciuca
de Georgiana Adam    |    24 Ian 2024   •   18:15

Preşedintele PNL şi al Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis mai multe mesaje despre unitatea românilor, dar și despre solidaritate în momente grele și mai ales despre soluții în situații de criză. Acesta a recomandat să ne ascultăm unii pe alții, cu referire la nemulțumirile românilor

“În istoria unei țări există din când în când momente mai complicate, momente în care sunt diverse lipsuri sau nemulțumiri. Astfel de momente testează solidaritatea dintre noi, ne pun la încercare unitatea.

Atunci când astfel de lucruri se întâmplă, avem obligația să ne ascultăm unii pe alții, să facem schimbările care pot fi făcute. Eu am încredere că încercările, odată depășite, ne fac mai puternici și mai încrezători în forțele noastre”

Nicolae Ciucă a transmis și un mesaj despre proiectul național în context european.

 “Proiectul național al României s-a construit de la bun început ca un proiect de inspirație europeană şi occidentală. Cei care au creat condițiile Unirii Principatelor s-au aflat în Occident, iar instituțiile noului stat român s-au construit după model occidental. Generația Unirii de la 1859 a fost și națională, și europeană, este dovada legăturii fireşti și fericite între aceste două caracteristici”

Ciucă a vorbit despre “credința în valorile naționale și conștiința apartenenței la civilizația europeană“.

“România este europeană, iar locul ei firesc este în Uniunea Europeană și în NATO. Interesul național al României este cel mai bine slujit de consolidarea prezenței noastre în structurile euro-atlantice”, a spus președintele Senatului.

Ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Focșani

Ceremonia organizată cu prilejul împlinii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, Focșani

Posted by Nicolae Ionel Ciucă on Wednesday, 24 January 2024

Material susținut de PNL.

×
Subiecte în articol: PNL Nicolae Ciucă Focșani proteste
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close