Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: "Măcar să reducem cu un rând"

Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: "Măcar să reducem cu un rând"

Premierul Nicolae Ciucă a pledat pentru reducerea numărului de alegeri programate pentru anul viitor.

Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: "Măcar să reducem cu un rând"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2023   •   16:36

"Atunci când am discutat comasarea alegerilor nu am făcut-o voluntar, ci am avut în vedere, în baza sondajelor efectuate la nivelul fiecărui partid, că peste două treimi dintre români văd anul 2024, cu patru, cinci runde de alegeri, ca fiind unul cât se poate de aglomerat şi, cum vă spuneam, această proporţie de peste două treimi este de acord ca numărul de alegeri să fie redus”, a spus, vineri, premierul Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor din 2024.

Nicolae Ciucă afirmă că sunt căutate soluţii pentru ca cel puţin două alegeri să poată fi comasate.

"Măcar să reducem cu un rând de alegeri. Ţinând cont de perioada de campanie, ţinând cont de intervalul dintre alegeri, perioada în care în loc să ne ocupăm de ceea ce înseamnă componenta executivă, va fi o campanie politică şi nu ne permitem să pierdem aproape un an de zile în tot acest ansamblu, în care trebuie să gestionăm fondurile din PNRR, fondurile din cadrul anual-multifinanciar şi, desigur, ceea ce avem în programul de guvernare. Chiar dacă este an electoral, nu înseamnă că lăsăm totul deoparte şi ne ocupăm doar de alegeri”, încheie Ciucă.

Pe de altă parte, PSD respinge ideea comasării alegerilor de anul viitor.

Citește și: Noi pachete cu ajutoare pentru pensionari. Ce români pot beneficia de ele | Marcel Boloş: "E în premieră pentru România"

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, spunea, joi, că "România are cu totul și cu totul alte priorități în acest moment”.

"Indiferent ce ai comasa. Ai putea să comasezi maxim alegerile locale cu cele parlamentare, dar trebui să ai un motiv foarte serios, potrivit Constituției, pentru care modifici data alegerilor și prelungești mandatele aleșilor locali cu câteva luni.

Data trecută am avut pandemia, aveam stare de urgență în România, astăzi ce avem ca să prelungești mandatele primarilor? Mofturi și dorința de a câștiga electoral? Îmi pare rău! Regulile electorale trebuie să fie extrem de stricte și nu modificate după propriul interes sau interesul partidului de la guvernare, indiferent care este acela”, afirma Simonis, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă comasare alegeri
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close