Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, conferinţă comună cu Manfred Weber la Congresul PPE de la Bucureşti

Nicolae Ciucă, conferinţă comună cu Manfred Weber la Congresul PPE de la Bucureşti

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a susţinut, astăzi, o conferinţă comună cu Manfred Weber, preşedintele Partidului Popular European (PPE), în deschiderea Congresului PPE de la Bucureşti.

de Alin Tarnovschi    |    06 Mar 2024   •   13:50

Conferinţa, care a marcat începutul Congresului PPE de la Bucureşti, a fost iniţiată de Manfred Weber, preşedintele PPE.

"Este vorba de adunarea noastră, în sânul acestei familii. Este o petrecere, o sărbătoare, care ne permite să ne cunoaştem şi apoi să ne întoarcem acasă şi să transmitem mai departe valorile partidului. În concluzie, câteva considerente în vederea alegerilor europarlamentare. Suntem puşi la grea încercare în acest moment. Ne confruntăm cu o mulţime de provocări. Observăm agresiunea dictaturii lui Putin, creşterea extremismului, ne confruntăm cu provocări economice la nivel global, care pun sub semnul întrebării prosperitatea economică a Europei.

După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, pare că suntem mânaţi de nişte impulsuri egoiste sau naţionaliste, dar chiar dacă Uniunea Europeană nu este perfectă, este cea care ne asigură un viitor împreună. Ne dorim să dăm dovadă de solidaritate, aşa cum am făcut-o şi în timpul pandemiei de coronavirus. Şi ne vom apăra Uniunea Europeană împotriva tuturor tendinţelor naţionaliste extremiste. Acesta este mesajul meu. Luaţi aceste alegeri în serios, mergeţi la vot, participaţi, votaţi împotriva extremismului şi pentru un partid consolidat", a declarat Manfred Weber.

De asemenea, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat că Congresul PPE organizat la Bucureşti reprezintă o oportunitate uriaşă pentru România.

"Mă bucur să vă urez bun venit la Bucureşti şi în România. Voi profita de această oportunitate pentru a-i mulţumi lui Manfred pentru că ne-a demonstrat încredere în Partidul Naţional Liberal, considerându-l relevant în familia PPE. De aceea, mă bucur că a reiterat că faci parte din familie şi te simţi ca acasă, nu ca un oaspete, iar Bucureştiul este casa ta. Asta, pentru mine, înseamnă că Partidul Naţional Liberal a adus o contribuţie semnificativă în atingerea obiectivelor şi politicilor PPE pentru alegerile europarlamentare din viitorul apropiat.

Sunt de acord cu argumentele expuse pentru care Bucureştiul a fost ales să fie capitala politică a Europei în zilele acestea. Este foarte important să înţelegem că România, în anul acesta, va organiza patru rânduri de alegeri şi noi am primit sprijin substanţial din partea familiei noastre politice, din partea liderilor noştri, din partea lui Manfred Weber, al Ursulei von der Leyen, al Robertei Metsola şi al tuturor figurilor politice însemnate prezente la Bucureşti. Eu trebuie să recunosc că aceasta este o oportunitate pentru alte întâlniri bilaterale, pentru a discuta acele detalii care ne oferă mai multe argumente în vederea completării manifestului şi în vederea proiectării unei strategii de campanie electorală de bună calitate. Manfred, ai dreptate! România este ţară vecină cu Ucraina şi cu Republica Moldova. Am discutat toate aceste aspecte legate de securitatea Uniunii Europene", a fost mesajul transmis de Nicolae Ciucă.

Declarații alături de Manfred Weber înaintea lucrărilor grupului PPE, la congresul de la București.

Declarații alături de Manfred Weber înaintea lucrărilor grupului PPE, la congresul de la București. #EPPCongress2024 #EPP2024 #EPPCongress #Bucharest #EuropeanPolitics #PNL

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Miercuri, 6 martie 2024

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close