Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă a anunțat o creștere economică de 4%: ”România nu este în pericol să intre în recesiune economică”

Nicolae Ciucă a anunțat o creștere economică de 4%: ”România nu este în pericol să intre în recesiune economică”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România a înregistrat o creștere economică de aproximativ 4%, comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut.

Nicolae Ciucă a anunțat o creștere economică de 4%: ”România nu este în pericol să intre în recesiune economică”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    15 Noi 2022   •   12:14

”Subliniez datele foarte bune pe care le-a comunicat astăzi (marți - n.r.) Institutul Național de Statistică.

Într-o situație destul de complicată, la nivelul Guvernului s-au reușit măsuri care asigură continuarea consolidării economice. Avem creștere economică și pe ce-l de-al treilea trimestru, o creștere economică de aproximativ 4%, în comparație cu primele 9 luni ale anului trecut”, a declarat Ciucă.

Premierul a fost întrebat cum se va resimți această creștere economică în buzunarele românilor, pentru că, în momentul actual, inflația este mare, iar românilor le este tot mai greu să îți gestioneze banii, iar acesta a răspuns: ”Asta este doar o primă impresie, pentru că, prin măsurile pe care le-am luat anul acesta la nivelul Guvernului prin pachetele de sprijin, au fost asigurate atât creșterea venitului minim garantat.

Au fost asigurate, de asemenea, o serie de facilități pentru cei care sunt în vulnerabilitate și au salarii și venituri foarte mici. Ne aducem aminte de acele one-off-uri care au fost asigurate la începutul anului, apoi un al doilea pachet în care am asigurat cei 50 de euro la fiecare două luni, ani care vor continua să fie alocați și anul viitor.

Discutăm și de analiza pe care o facem la nivelul coaliției și în guvern pe baza acestor rezultate în care avem o imagine a proiecției bugetului pe anul viitor să putem asigura compensarea inflației care a depășit 15%... Atunci trebuie să ne asigurăm că cei cu venituri foarte mici trebuie să beneficieze de mărirea veniturilor pentru acoperirea inflației”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că ”România nu este în pericol să intre în recesiune economică”: ”Sigur, nu suntem singurii în acest ansamblu. Depindem foarte mult de ceea ce se întâmplă în celelalte economii cu care țara noastră este în strânsă colaborare și atunci vom resimți și noi aceste efecte”.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă crestere economica
Parteneri
Horoscop 5 octombrie 2023. Fecioarele își găsesc sufletul pereche
x close