Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Decizia la nivelul PNL a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului"

Nicolae Ciucă: "Decizia la nivelul PNL a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului"

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, a declarat că decizia la nivelul partidului a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedinte al Senatului.

Nicolae Ciucă: "Decizia la nivelul PNL a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Mia Lungu    |    19 Apr 2022   •   19:51

"În discuţiile pe care le-am avut şi, practic, tot ceea ce a însemnat demersul la nivelul Partidului Naţional Liberal, decizia a fost ca Florin Cîţu să rămână preşedintele Senatului", a declarat Nicolae Ciucă, astăzi, la plecarea de la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini în parteneriat cu Guvernul.

Întrebat dacă a avut o discuţie în această perioadă cu Florin Cîţu, în sensul ca acesta să nu mai critice Guvernul, premierul a spus: "Am discutat astăzi cu domnia sa, ne-am întâlnit astăzi cu parlamentarii PNL, nu am discutat acest subiect", potrivit Agerpres.

Statul vrea impozit progresiv: câştigaţi mai mult, plătiţi mai mult. Florin Cîţu, declaraţii de ultim moment

Al doilea om în stat, Florin Cîţu, vorbeşte de noi taxe în România, în plin an de criză: impozit progresiv pe salarii. 

A fost şedinţă în această după-amiază, prima de când Nicolae Ciucă a preluat conducerea PNL, după Florin Cîţu.

"Eu cred în impozitarea progresivă pentru populaţie şi suprataxarea la companii, pe care trebuie să o faci o singură dată. Aş vrea să ne uităm la ce se întâmpă acum, să iertăm de datorii când avem nevoie la buget de 100 milioane lei, vă daţi seama că aceştia sunt bani care nu se mai duc la pensii (...). 

Acestea sunt decizii pentru care trebuie să răspundă actuala guvernare şi pentru care ar trebui să ne punem toţi întrebări, de ce nu folosim aceşti bani pentru investiţii", a declarat preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

"Eu mă uit la ce se întâmplă cu finanţarea şi văd că statul vrea să împrumute bani. Luni a vrut sa împrumute 600 milioane lei, au fost oferite 400, dar până la urmă a luat 200 la un preţ foarte mare.

Şi, atunci, te întrebi cum vor fi finanţate toate aceste promisiuni, pentru că până acum nu avem acte normative care să reglementeze, dar ele trebuie finanţate de undeva şi dacă nu le finanţezi din piaţă, asta înseamnă de undeva. Deci, din taxe şi impozitarea progresivă sau şi supraimpozitare la companii multinaţionale", a completat, Florin Cîţu, fost premier.

Premierul Nicolae Ciucă a spus anterior că anul acesta nu vor fi taxe şi impozite noi.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close