Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre scandalul Bâstroe: "CE va discuta în perioada următoare cu ambele părți"

Nicolae Ciucă, despre scandalul Bâstroe: "CE va discuta în perioada următoare cu ambele părți"

Premierul Nicolae Ciucă a oferit clarificări privind scandalul cu lucrările din canalul Bâstroe.

Nicolae Ciucă, despre scandalul Bâstroe: "CE va discuta în perioada următoare cu ambele părți"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    02 Mar 2023   •   20:10

Conform premierului, la nivelul ministerelor de Externe, Mediu și Transporturi sunt derulate activități bilaterale la nivel tehnic.

„Se discută și se caută lămurirea datelor legate de ceea ce s-a întâmplat pe canalul Bâstroe. Totodată, există și o implicare a Comisiei Europene, care în perioada imediat următoare va veni să discute cu ambele părți”, a spus joi Nicolae Ciucă.

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunțat că vineri ar urma să aibă loc consultări tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

Nicolae Ciucă, despre scandalul Bâstroe: "Există informații că Ucraina a dragat mai mult decât s-a agreat"

Întrebat despre acest scandal premierul Nicolae Ciucă a spus că de săptămâna trecută a solicitat ministerelor de linie - Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului - să furnizeze toate datele și informațiile legate de Canalul Bâstroe, pentru că este „un subiect sensibil” care „trebuie rezolvat”.

„Totodată, au fost semnalate și Comisia Europeană, astfel încât împreună să putem să identificăm și ceea ce s-a întâmplat, și măsurile care trebuie luate astfel încât să protejăm Delta Dunării.

Știm cu toții că este un patrimoniu natural nu doar al României, ci este un patrimoniu mondial, european. Există date și informații că s-a dragat mai mult decât era agreat și anume 3,5 metri adâncime. Cu toții am agreat acest lucru (adâncimea - n.r.)”, a spus Nicolae Ciucă la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Bâstroe Comisia Europeana
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close