Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, după ce primele gaze extrase din Marea Neagră au intrat în sistemul naţional: "Este un moment istoric"

Nicolae Ciucă, după ce primele gaze extrase din Marea Neagră au intrat în sistemul naţional: "Este un moment istoric"

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele gaze extrase din Marea Neagră au intrat în sistemul energetic naţional, iar acest lucru reprezintă un moment istoric pentru România.

Nicolae Ciucă, după ce primele gaze extrase din Marea Neagră au intrat în sistemul naţional: "Este un moment istoric"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Alin Tarnovschi    |    28 Iun 2022   •   11:46

"Este un moment istoric pentru industria energetică din România. Începerea producţieie de gaze în cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia. Este primul proiect nou de exploatare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre aşa cum s-a specificat în ultimii 30 de ani, iar luna aceasta, primele cantităţi de gaze au fost deja introduse în piaţa autohtonă.

România face astfel un pas decisiv pentru garantarea securităţii energetice într-un moment de cotitură şi în contextul în care Europa şi pieţele mondiale iau măsuri rapide pentru a-şi aproviziona cetăţenii şi economiile cu energie.

Faptul că acest proiect va genera un miliard de metri cubi de gaze naturale pe an înseamnă că vom ajunge să asigurăm 90% din necesarul de consum al României. Reprezintă un salt remarcabil şi dovedeşte capacitatea României de a găsi noi resurse şi soluţii într-o perioadă în care furnizarea de gaze naturale la nivel mondial este ameninţată de războiul din Ucraina.

Felicit compania Black Sea Oil&Gas pentru acest proiect de succes, un adevărat deschizător de drumuri pentru viitoarele investiţii în platoul continental al Mării Negre care aparţine României", a declarat Nicolae Ciucă în cadrul unei conferinţe de presă susţinute, astăzi, la inaugurarea proiectului la Vadu, în judeţul Constanţa.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Marea Neagrã gaze
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close