Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră: ”România va fi independentă de gazul rusesc”

Nicolae Ciucă, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră: ”România va fi independentă de gazul rusesc”

Nicolae Ciucă a declarat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea acestui an. Premierul a precizat că aceste exploatări sunt menite să ajute România să fie independentă de gazul rusesc.

Nicolae Ciucă, despre exploatarea gazelor din Marea Neagră: ”România va fi independentă de gazul rusesc”
de Andreea Ştefan    |    15 Apr 2022   •   13:18

Nicolae Ciucă a vorbit, în timpul vizitei pe șantierul podului de peste Dunăre de la Brăila, despre semnarea în cadrul coaliției de guvernare a legii offshore și spune că aceasta va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.

”Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului... aproximativ un miliard de metri cubi pe an.

Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în judeţul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul.

Ciucă a precizat că exploatarea de gaze din Marea Neagră este menită să ajute România să fie independentă de gazul rusesc.

”Asigurăm cadrul necesar ca exploatările de gaze naturale să poată săa sigure independența față de gazul rusesc, să asigure cantitatea de gaze necesare și, în acest interval, să putem gândi dezvoltarea industriei chimice care să poată să folosească aceste gaze naturale”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă gaze Marea Neagrã
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close