Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Croaţiei: "Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în Schengen"

Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Croaţiei: "Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în Schengen"

Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului şi al PNL, s-a întâlnit la Congresul PPE de la Bucureşti cu Anrdrej Plenkovic, premierul Croaţiei, care i-a dat asigurări că sprijină aderarea Românieii la Schengen.

Nicolae Ciucă, întâlnire cu premierul Croaţiei: "Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în Schengen"
Sursa foto: Facebook | Nicolae Ionel Ciucă
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2024   •   10:57

"În marja congresului PPE, am avut o întâlnire cu premierul Croației, Andrej Plenković, pe care l-am felicitat pentru succesul admiterii țării sale în Spațiul Schengen. M-a asigurat că Zagrebul sprijină admiterea integrală a României în spațiul european de liberă circulație.

Premierul croat apreciază interesul României pentru integrarea europeană a statelor din Balcanii de Vest. Împreună, sprijinim țările din această regiune să facă pași consistenți pe calea aderării la UE, ca unică soluție pentru asigurarea unui viitor prosper și sigur.

Cooperarea dintre țările noastre nu se limitează doar la mecanismele UE și NATO. România și Croația sunt partenere în Inițiativa celor Trei Mări. I3M este un format care promovează dezvoltarea regională din regiunea cuprinsă între Marea Adriatică – Marea Neagră – Marea Baltică", a scris Nicolae Ciucă într-o postare pe Facebook.

În marja congresului PPE, am avut o întâlnire cu premierul Croației, Andrej Plenković, pe care l-am felicitat pentru...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 7 martie 2024

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close