Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, la inaugurarea autostrăzii Sebeș-Turda: "Nu putem să spunem că suntem mulțumiți"

Nicolae Ciucă, la inaugurarea autostrăzii Sebeș-Turda: "Nu putem să spunem că suntem mulțumiți"

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, au fost prezenți, marți, la deschiderea ultimului tronson al autostrăzii Sebeș-Turda, proiect de infrastructură finalizat cu o întârziere de cinci ani.

Nicolae Ciucă, la inaugurarea autostrăzii Sebeș-Turda: "Nu putem să spunem că suntem mulțumiți"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    30 Noi 2021   •   15:28

Prima "autostradă nemţească" din România ar putea fi dată în folosinţă înante de Crăciun. Doi ani a durat amenajarea drumului de 5 kilometri care va face legătura între DN5 şi Podul Giurgiu-Ruse.

Premierul României, Nicolae Ciucă, s-a declarat nemulțumit de viteza în care se lucrează la proiectele mari de infrastructură din România.

"Suntem aici azi pentru că acesta e unul dintre motivele pentru care vrem să vedem că proiectele de infratructură mare că au ritm și pot să se încadreze, așa cum au fost la semnarea contractelor.

Nu putem spune că suntem mulțumiți. În schimb, putem spune că suntem deciși să vedem stadiul fiecărui proiect în parte. Eu consider că e normal ca atunci când noi asigurăm partea financiară, constructorul să se ocupe. Să nu mai avem aceste întârzieri”, a spus Ciucă.

Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări

Cei șapte români rămași în Africa de Sud ar putea fi aduși în țară cu ajutorul altor țări, spune Nicolae Ciucă. În caz contrar, premierul spune că situația va fi reanalizată pentru repatrierea acestora.

„Am discutat acest subiect cu ministrul Aurescu. Din păcate, nu au putut să ajungă la momentul în care aeronava a decolat. Sunt preluați și sunt în legătură cu consulatul și cu ambasada din Africa de Sud. Se caută soluții pentru ca, folosind alte aeronave, să beneficiem și noi de ajutorul altor țări care au ajuns acolo. Dacă nu găsim, reanalizăm situația și ce putem face”, spune Nicolae Ciucă.

Declarația premierului vine după ce MAE a anuțat că alți șapte cetățeni români care se află în Cape Town nu au reușit să se îmbarce pe zborul de repatriere, fie din cauză că nu au putut să facă deplasarea în timp util la Johannesburg, fie pentru că nu au efectuat la timp testele PCR necesare.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Sorin Grindeanu premierul
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close