Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Avem datoria de a lupta neobosit"

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Avem datoria de a lupta neobosit"

De Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, România marchează, în 2024, și 83 de ani de la pogromul de la București, "o rană adâncă în conștiința noastră națională", spune președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului: "Avem datoria de a lupta neobosit"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2024   •   09:51

"Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viața, familiile, libertatea și demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut. În România, luna aceasta marcăm 83 de ani de la pogromul de la București, din ianuarie 1941, o rană adâncă în conștiința noastră națională", spune Nicolae Ciucă.

Acesta spune că în prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii. Acesta duce, potrivit președintelui Senatului României, "întotdeauna, la dezbinare, intoleranță și distrugere".

"Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei și a oricărei forme de discriminare și discurs extremist. Doar compasiunea, toleranța, precum și respectul pentru viața și drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură și cruzime", mai spune Ciucă.

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Vineri, 26 ianuarie 2024

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close