Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, noi precizări despre pensiile românilor: "Au fost două cifre vehiculate"

Nicolae Ciucă, noi precizări despre pensiile românilor: "Au fost două cifre vehiculate"

Nicolae Ciucă a făcut noi precizări despre majorarea pensiilor, începând din anul 2024, în contextul scandalului din coaliție și al diferențelor de opinie între miniștrii din Guvernul Ciolacu.

Nicolae Ciucă, noi precizări despre pensiile românilor: "Au fost două cifre vehiculate"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciuca
de Mia Lungu    |    10 Noi 2023   •   15:20

Nicolae Ciucă spune că problema neconcordanţei cifrelor între ministerele Muncii şi Finanţelor a fost rezolvată, dar rămâne cea a colectării, pentru a putea susţine creşterea şi din anul 2025.

“Au fost două cifre vehiculate: una care făcea referire la un impact de 55,6 miliarde de lei, prezentată de doamna ministru (n.red. - Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii) și una pe care o știam de la ministrul Finanțelor, de 30 de miliarde.

La Guvern s-au lămurit toate aceste elemente de impact. Singura chestiune este să rezolvăm problema asigurării fondurilor necesare, creșterea veniturilor, care se poate realiza prin combaterea evaziunii fiscale și stim că neîncasările la TVA din cauza evaziunii sunt peste 30 de miliarde de lei. (…)

Nu se reușește, atunci sunt alte măsuri care trebuie luate, măsuri pe fiscalitate. Un nou cod fiscal trebuie să vină și să facă obiectul rezolvării jalonului din PNRR”, a declarat Nicolae Ciucă, pentru Știrile TVR.

×
Subiecte în articol: pensii Nicolae Ciucă romani PNL
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close