Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, despre pericolul extremismului: "Nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieți omenești"

Nicolae Ciucă, despre pericolul extremismului: "Nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieți omenești"

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL şi al Senatului, a declarat, astăzi, că "extremismul nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieţi omeneşti".

Nicolae Ciucă, despre pericolul extremismului: "Nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieți omenești"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Ian 2024   •   19:08

Liderul liberal a explicat că extremismul, dar şi naţionalismul, apar atunci când "democraţia prezintă fisuri".

De asemenea, preşedintele PNL a precizat că extremismul "de-a lungul istoriei nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieți omenești, pentru a demonstra ceva ce nu s-a îndeplinit niciodată".

"Este un fenomen care se întâmplă la nivelul mai multor țări din UE. Vedem extremismul atunci când democrația prezintă anumite fisuri, prin acele fisuri își face loc extremismul și naționalismul. Nu am văzut declarațiile, de astăzi de dimineață am fost în activități aici la Iași, dar ceea ce pot sa răspund la întrebarea dumneavoastr[, este clar că este o preocupare pentru toți liderii politici, este un semnal pentru toți cei care cred în democrație și este un semnal prin care cu toții trebuie să vedem unde poate să ducă evolutia extremismului și unde a dus extremismul de-a lungul istoriei. Extremismul de-a lungul istoriei nu a făcut altceva decât să sacrifice absolut totul, inclusiv vieți omenești, pentru a demonstra ceva ce nu s-a îndeplinit niciodată.

De aceea cred că este important de fiecare dată să facem apel la rațiune, la echilibru, la soluții care să mențină democrația și libertatea, valori pe care fiecare dintre noi ni le-am dorit și ni le dorim în continuare!", a declarat Nicolae Ciucă.

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close