Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, apel la colegi şi opoziţie: "Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului"

Nicolae Ciucă, apel la colegi şi opoziţie: "Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului"

Nicolae Ciucă, președinte al Senatului, le-a cerut colegilor şi membrilor opoziției să dea dovadă de responsabilitate și de decență pentru ca dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară.

Nicolae Ciucă, apel la colegi şi opoziţie: "Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului"
Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă
de Claudia Popovici    |    04 Sep 2023   •   21:38

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță printr-un mesaj pe reţelele sociale că prioritățile noii sesiuni parlamentare sunt măsurile fiscale și jaloanele din PNRR. El le-a cerut colegilor şi membrilor opoziției să dea dovadă de responsabilitate și de decență.

„Prioritățile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început astăzi sunt, în mod categoric, măsurile fiscale necesare echilibrării bugetare și jaloanele din PNRR care vizează reformarea sistemului general de pensii, a pensiilor de serviciu și o nouă lege a salarizării din sectorul public.

"Nu ne permitem să pierdem acești bani"

De îndeplinirea acestor jaloane depinde accesul României la fondurile europene din PNRR. Nu ne permitem să pierdem acești bani. De aceea, le cer colegilor senatori ca mobilizarea pentru dezbaterea și votarea obiectivelor legislative din PNRR să fie una exemplară”, a scris Ciucă.

Nicolae Ciucă a mai anunțat că în noua sesiune parlamentară va încerca să elimine suprapunerilor din acte normative și să reducă birocrația. El s-a adresat și opoziției căreia i-a cerut să dea dovadă de responsabilitate.

"Parlamentul să fie scena muncii pentru cetățeni și a profesionalismului"

„Ca președinte al Senatului, îmi asum să contribui la reclădirea încrederii cetățenilor în instituția parlamentară. Pentru acest obiectiv sunt necesare o atitudine echilibrată și un comportament serios, fără circ și fără gesturi la limita bunului simț. Parlamentul nu trebuie să fie scena demagogiei, nici a scandalului politic, ci a muncii pentru cetățeni și a profesionalismului. Invit toate grupurile parlamentare la decență și la activitate eficientă. Traversăm un context economic și social complicat, în care se impune ca atât puterea, cât și opoziția, să dea dovadă de responsabilitate. Urez tuturor colegilor putere de muncă și gândul bun, pentru a servi cum se cuvine interesele românilor și ale României”, a precizat Nicolae Ciucă pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNRR PNL
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close