Antena 3 CNN Politică Salariile profesorilor vor fi majorate. Nicolae Ciucă: "Un profesor debutant va primi salariul mediu brut pe economie"

Salariile profesorilor vor fi majorate. Nicolae Ciucă: "Un profesor debutant va primi salariul mediu brut pe economie"

Guvernul va aproba mâine un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație.

Salariile profesorilor vor fi majorate. Nicolae Ciucă: "Un profesor debutant va primi salariul mediu brut pe economie"
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Alexandra Axinia    |    07 Iun 2023   •   13:46

Guvernul va majora salariilor angajaților din Educație. Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie.

"Așa cum ne-am angajat încă de la începutul dialogului cu reprezentanții profesorilor, prioritatea Guvernului și a Coaliției majoritare a fost și rămâne aceea ca toți copiii să beneficieze de un sistem de învățământ performant, iar dascălii lor să primească recunoașterea importanței lor în societate.

Citeşte şi: Memorandum pentru majorarea salariilor din Educaţie | Document integral

De aceea, ne-am asumat astăzi, printr-un Acord Politic al liderilor Coaliției de guvernare, garanțiile solicitate de sindicate privind majorările salariale din viitoarea grilă din sistemul de învățământ. Mâine, Guvernul va aproba un memorandum prin care confirmăm decizia politică de majorare a salariilor din Educație.

Noua lege va avea la bază principiul potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/ asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie", a declarat Nicolae Ciucă.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close