Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Rectificarea bugetară este de aproximativ 500 de milioane de lei”

Nicolae Ciucă: ”Rectificarea bugetară este de aproximativ 500 de milioane de lei”

Premirul Nicolae Ciucă a anunțat că rectificarea bugetară din acest final de an va fi de aproximativ 500 de milioane de lei.

Nicolae Ciucă: ”Rectificarea bugetară este de aproximativ 500 de milioane de lei”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    16 Noi 2022   •   11:07

”Ieri am avut o analiză în urma căreia s-a finalizat proiectul pentru tot ceea ce înseamnă noua rectificare bugetară, care va fi practic și ultima pe acest an. Proiectul a fost pus în dezbatere publică.

Ceea ce este important să subliniem este că discutăm despre o rectificare bugetară de aproximativ 500 de milioane de lei și în felul acesta am asigurat redistribuirea banilor, astfel încât, la nivelul fiecărui minister, să se asigure îndeplinirea tuturor angajamentelor în proiectele europene și, de asemenea, tot ceea ce înseamnă asigurarea drepturilor salariale și a ajutoarelor sociale, având totodată în atenție aspectele legate de asigurarea fondurilor necesare pentru compensarea efectelor secetei în agricultură.

Sunt date care ne bucură pe toți, pentru că am reușit în această situație deosebit de complicată să avem o creștere economică.

Instituțiile de evaluare europene situează România și pe trimestrul 3 în primele locuri la creștere economică și avem în vedere că evaluările pentru anul viitor, într-un context în care există temeri pentru o recesiune economică, economia românească totuși să se încadreze pe o menținere a unei creșteri economice, sigur, nu foarte mari în actualul context, dar totuși nu avem premise prin care să vedem o intrare în recesiune economică.

Sigur, suntem foarte realiști, depindem foarte mult de tot ceea ce înseamnă contextul economic și partenerii noștri economici. Ca atare, este cât se poate de clar că o parte dintre aceste probleme vor afecta și economia românească.

De aceea, avem nevoie în continuare de prudență, de echilibru și de măsuri și decizii prin care să continuăm să sprijinim investițiile, pentru că, așa cum rezultă din analiza noastră, anul acesta am reușit să ne menținem într-o evoluție pozitivă economică, datorită acestor investiții care au continuat să intre în economia românească și să folosească oportunitățile de business pe care țara noastră le oferă”, a declarat premierul Nicolae Ciucă în deschiderea ședinței de Guvern.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă rectificare bugetara
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close